Sjednica GO
2

Bjelica: Predao sam potpise za smjenu Govedarice i kompletnog rukovodstva SDS-a

Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Potpredsjednik SDS-a Milovan Bjelica rekao je u izjavi za novinare u Istočnom Sarajevu gdje se održava sjednica Glavnog odbora SDS-a, da je predao potpise jedne trećine članova Glavnog odbora koji su tražili zakazivanje skupštine, koja po statutu mora biti zakazana u narednih 10 dana.

On smatra da kompletno rukovodstvo SDS treba da podnese ostavku i da se što hitnije održe unutarstranački izbori.

Bjelica je kazao da je 28 godina u SDS i da ne namjerava napustiti tu stranku, a na pitanje šta ukoliko zbog iznošenja svojih stavova bude i sam smijenjen, rekao je da je sloboda govora zagarantovana, da ga nijedna funkcija ne zanima i da će se posvetiti svojoj lokalnoj zajednici.

Dodao je da je svoje pismo predao predsjedniku Glavnog odbora i da ne zna da li će biti pročitano na današnjoj sjednici.

U Istočnom Sarajevu u toku je sjednica Glavnog odbora SDS-a, a na njenom dnevnom redu sjednice nekoliko je važnih odluka. između ostalog i o daljim koracima stranke nakon gubitka izbora.

Članovi Glavnog odbora odbacili su na sjednici žalbu Obrena Petrovića, aktuelnog gradonačelnika Doboja, na odluku predsjednika stranke Vukote Govedarice da ga isključi iz stranke