Odlična atmosfera
235

Bjelašnicu i Igman tokom vikenda posjetilo 15.000 gostiju

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Bjelašnicu i Igman je proteklog vikenda posjetilo 15.000 gostiju, a od toga veliki broj skijaša, koji su mogli da uživaju u predivnom ambijentu naših Olimpijskih planina.

"Novi vertikalni transport, izuzetno uređene staze, bogata gastro ponuda su učinili da Bjelašnicu i Igman posjeti veliki broj kako domaćih, tako i stranih gostiju. Pored dovoljne količine prirodnog snijega, pri temperaturama ispod nule, uposlenici KJP ZOI’84, su radili na vještačkom snijegu, kako bi staze za skijanje bile što bolje", rekli su iz ZOI-a '84.

Uspješno je završena i Škola skijanja ZOI’84. Ski škola se održavala u četiri različite grupe, gdje je preko 200 djece naučilo da skija.

"I u mjesecu februaru očekujemo veliku posjećenost Ski centra, pogotovo u danima vikenda. A uz najavljena brojna takmičenja i održavanja škola skijanja, mišljenja smo da će ova Ski sezona biti najbolja do sada. Podsjećamo i na komercijalne termine klizanja u Zetri, svakim danom, dok će se u posljednjoj sedmici februara održavati takmičenja iz umjetničkog i brzog klizanja i hokeja na ledu", zaključuju iz ZOI-a.