Nova najava
60

Bivši uposlenik KCUS-a Dragan Đokanović najavio kandidaturu za predsjednika Republike Srpske

Piše: I. Č.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Dragan Đokanović, pedijatar koji je 2017. godine dao otkaz na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), najavio je svoju kandidaturu za predsjednika entiteta Republika Srpska.

Facebook grupa "Republika Srpska zaslužuje bolje" objavila je navode Dragana Đokanovića u kojima on napominje da je razgovarao s predsjednikom Saveza za novu politiku Zoranom Mastilom i da mu je ponuđena kandidatura za predsjednika Republike Srpske.

"Zahvalio sam se gospodinu Mastilu i prihvatio pruženu ruku! Rekao sam mu da ću, ako se kandidujem, biti nezavisni kandidat, ali i da ću prihvatiti podršku svih političkih stranaka koje žele da ja postanem predsjednik Republike Srpske. Podržaću i ja njih i pomoći im da ostvare što bolji rezultat. Možda tako i nastane Veliki narodni pokret koji će predsjedniku biti neophodan", naveo je Đokanović.

Dr. Dragan Đokanović se do sada dva puta kandidovao za predsjednika Republike Srpske – 1996. i 2007. godine. Međutim, nikada nije uspio ostvariti značajnije političke rezultate.

Đokanović je, podsjećamo, otkaz na KCUS-u 2017. godine dao, kako je to ranije kazao, zbog površne i neodgovorne kadrovske politike koju vodi direktorica Sebija Izetbegović.