|

Bivši reis Mustafa Cerić u odbrani Saudijske Arabije: Želi se narušiti reputacija te zemlje

Bivši reis Mustafa Cerić u odbrani Saudijske Arabije: Želi se narušiti reputacija te zemlje
175
Klix.ba
18.10.2018. u 08:40
106
komentara
175

dijeljenja
Bivši reis Mustafa Cerić u odbrani Saudijske Arabije: Želi se narušiti reputacija te zemlje
Bivši reisu-l-ulema IZ u BiH Mustafa Cerić na svom Twitter profilu komentarisao je aktuelnu situaciju u kojoj mnoge zemlje kritikuju politiku Saudijske Arabije, kazavši da se vodi ozbiljna kampanja kako bi se narušila reputacija te zemlje.
Saudijska Arabija i politika kraljevske porodice je jedna od glavnih tema u svijetu zbog monstruoznog ubistva saudijskog novinara Jamala Khashoggija u konzulatu te zemlje u Istanbulu.

Brojni svjetski mediji prenijeli su vijest o brutalnom ubistvu novinara koji je kritikovao kraljevski režim. Lideri brojnih zemalja zatražili su hitnu istragu zbog otvorenih sumnji da je vlast Saudijske Arabije planirala i izvršila ubistvo novinara.

Svoj osvrt na cijelu situaciju na Twitteru je dao i bivši reis Mustafa Cerić koji je svojevremeno ubrajan među 50 najutjecajnijih muslimana u svijetu.
Naime, Cerić je na tvit koji je objavljen pod nickom Salam (Projekt koji promiviše međusobno razumijevanje Saudijaca i ostatka svijeta) ostavio svoj komentar.

Naime, na komentar da se protiv Saudijske Arabije vodi nepravedna kampanja, koja nije zasnovana na činjenicama, te da imaju za cilj da naštete jedinstvu kraljevstva, Cerić je kazao:

"Tačno, postoji ozbiljna kampanja protiv Saudijske Arabije kako bi se narušila reputacija te mir i prosperitet. Ovo nije dobro, ne samo za krhku regiju, već ni za cijeli svijet. Vjerujem da je Saudijska Arabija dovoljno jaka da izdrži sve ovo", kazao je Cerić.
Prijavi grešku


Komentari (106)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...