{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bivši radnici nezadovoljni inertnim odnosom vlasti

S
10.7.2012. u 18:14
1
0
Bivši radnici nezadovoljni inertnim odnosom vlasti
1
Bivši radnici nezadovoljni inertnim odnosom vlasti
Brčko
Više desetina radnika koji su 1992. godine i u toku privatizacije u Brčko distriktu ostali bez posla, okupilo se danas na Trgu pravde, u krugu nekadašnje kasarne, odakle su uz policijsku pratnju, mirno protestujući, prošetali do zgrade lokalne Vlade.
Izražavajući nezadovoljstvo inertnim odnosom lokalne vlasti prema njima, oni kažu da su gradonačelniku Miroslavu Gavriću htjeli iznijeti svoje zahtjeve za povezivanje radnog staža i stalna novčana primanja.

Tokom protesta pridružilo im se i nekoliko socijalno ugroženih sugrađana.

“Ići ćemo i na Ustavni sud, ko god ne bude od vlasti Brčko distrikta, pa i gradonačelnik poštovao zakon, idemo im smjenu tražiti”, rekla je član Udruženja nezaposlenih "Glas radnika iz 92“ Paša Merdanović.

Član istog udruženja Halil Čabrić istakao je da je cilj današnje mirne šetnje da se apeluje na vlast da u rebalansu budžeta predvidi i stavku za radnike koji su 1992. godine ostali bez posla, te da povedu više računa o socijalno ugroženim građanima.

"Iako Brčko distrikt raspolaže godišnjim budžetom od preko 220 miliona maraka, broj gladnih i nezadovoljnih progresivno raste, a rastu i njihova dugovanja za neplaćene račune zbog kojih im sudski izvršioci redovno kucaju na vrata", naglasio je Čabrić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: