{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bivši radnici firme "Energoinvest - RAOP" danas pred kapijom preduzeća

S
8.9.2014. u 07:56
0
4
Bivši radnici firme "Energoinvest - RAOP" danas pred kapijom preduzeća
0
Bivši radnici firme "Energoinvest - RAOP" danas pred kapijom preduzeća
Grupa bivših radnika preduzeća "Energoinvest - Rasklopna oprema" (RAOP), koji traže da im budu isplaćena dugovanja po osnovu presuda koje je donio Okružni sud, te da im bude uplaćen i povezan radni staž, najavila je za danas protestno okupljanje ispred kapije ove bivše fabrike u Istočnom Sarajevu.
Radnici RAOP-a još nisu dobili odgovor Poreske uprave u Istočnom Sarajevu o ovoj fabrici i svom statusu, odnosno ko je prodao RAOP - Poreska uprava koja je zaplijenila fabriku ili Vlada Republike Srpske.

Oni su u prošli ponedjeljak razgovarali sa direktorom ove filijale, ali im je samo sugerisano da pitanja dostave pisanim putem, a ona će potom biti proslijeđena u centralu u Banju Luku.

Pomoćnik direktora za područni centar Poreske uprave u Istočnom Sarajevu Spomenka Šehovac izjavila je Srni da je radnicima pojasnila da je prodaju nepokretne imovine RAOP-a obavio Okružni sud u Istočnom Sarajevu, a prodaju pokretne imovine Poreska uprava.

Ona je potvrdila da je jedno od pitanja na koje radnici traže odgovor bilo i da li je Ministarstvo finansija Republike Srpske poništilo rješenje o procjeni nepokretne imovine.

Oko 30 bivših radnika nije naplatilo potraživanja, dok ih je 80 djelimično naplatilo.

Protestno okupljanje najavljeno je za 9.00 sati.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: