{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bivši premijer RS-a izgubio spor protiv SDS-a

F
14.4.2014. u 16:45
0
3
Bivši premijer RS-a izgubio spor protiv SDS-a
0
Bivši premijer RS-a izgubio spor protiv SDS-a
Aleksandar Džombić (Foto: SRNA)
Srpska demokratska stranka (SDS) dobila je sudski spor koji je protiv nje vodio Aleksandar Džombić još iz vremena kada je obavljao funkciju ministra finansija u Vladi Republike Srpske.
Okružni sud u Banja Luci obavezao je bivšeg ministra finansija i premijera RS Aleksandra Džombića da nadoknadi troškove parničkog postupka SDS-u u iznosu od 2.047,50 KM.

Džombić je SDS tužio zbog saopštenja za javnost u kome je 19. maja 2008. traženo od istražnih organa da ispitaju navode o nezakonitim radnjama i zloupotrebama položaja i ovlaštenja tadašnjeg ministra finansija u Vladi RS Aleksandra Džombića.

Okružni sud u Banjoj Luci je donio presudu 31. marta 2014. kojom se žalba SDS uvažava i presuda Osnovnog suda u Banjoj Luci od 19. augusta 2013. preinačava u osporenom dosuđujućem dijelu, tako što se odbija zahtjev Džombića da mu SDS isplati na ime naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove zbog povrede ugleda iznos od 6.000 KM, s zakonskom kamatom počev od dana izricanja presude i da mu nadoknadi troškove parničnog postupka u iznosu od 3.835,60 KM, saopćeno je iz SDS-a

U obrazloženju presude Okružnog suda u Banjoj Luci se, između ostalog, navodi da tekst u saopćenju ne predstavlja povredu ugleda, odnosno klevetu, jer je tužitelj (Džombić) javna ličnost i kao takva podložna kritici, komentarima i osudi javnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: