Bivši predsjednici SPUS-a podržavaju Komšića: I UNSA treba stati u odbranu suvereniteta BiH

Klix.ba
22.2.2019. u 19:40
447
48
Bivši predsjednici SPUS-a podržavaju Komšića: I UNSA treba stati u odbranu suvereniteta BiH
447
Bivši predsjednici SPUS-a podržavaju Komšića: I UNSA treba stati u odbranu suvereniteta BiH Foto: Klix.ba
Alumniji predsjednika Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu (SPUS) izrazili su snažnu podršku inicijativi i pozivu člana Predsjedništva Željka Komšića upućenu akademskoj zajednici u državi BiH da stane u odbranu suvereniteta države BiH.
"Poseban poziv upućujemo Univerzitetu u Sarajevu, kao najstarijoj i najboljoj visokoškolskoj ustanovi u našoj domovini, ali i svim drugim javnim univerzitetima, da daju svoj maksimalan angažman i doprinos u odbrani naše države, njenog suvereniteta, teritorijalnog integriteta, njenog Ustava, zakona i institucija.

Akademska zajednica i intelektualci nemaju pravo na šutnju, pasivnost i mirno posmatranje sve grubljih i drskijih nasrtaja i uplitanja u unutrašnja pitanja države Bosne i Hercegovine od onih politika koje su nad njom i njenim građanima izvršile genocid, agresiju i udruženi zločinački poduhvat.

Smatramo da svi trebaju da znaju, a posebno pripadnici akademske zajednice, da šutnja na ove drske napade nije zlato, ona je u ovom slučaju izdaja", navodi su se u saopćenju koji potpisuju Merim Serdarević, Haris Zahiragić, Ahmed Nurković i Adnan Bajrić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (48)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: