Uputio otvoreno pismo
41

Bivši načelnik Zenice sumnja da je arhivska građa iz njegovog mandata završila u kontejneru

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Bivši načelnik Zenice Besim Spahić nakon neuspjelih pokušaja dobivanja odgovora iz Gradske uprave Zenica, uputio je otvoreno pismo u kojem od gradonačelnika Fuada Kasumovića traži odgovor da li je arhivska građa iz njegovog mandatnog perioda završila u smeću?

Spahić je u otvorenom pismu gradonačelniku Fuadu Kasumoviću, kazao da je u nekoliko navrata usmenim putem tražio arhivsku građu Općine Zenica iz vremena kada je bio načelnik (9. april 1992 - 11. novembar 1997. godine) te da nikada nije dobio odgovor.

"Prije nekoliko dana sam na vašu e-mail adresu uputio pismo i to zatražio u pisanoj formi. Pošto nije bilo nikakvog odgovora, sada vam upućujem otvoreno pisemo preko svoje Facebook stranice. Naime, pripremam građu za autobiografska kazivanja.. Važan segment u tim kazivanjma-sjećanjima trebalo bi biti i vrijeme kada sam bio na čelu Opštine-Općine Zenica. Pošto sam iz veoma povjerljivog izvora dobio informaciju o pronalasku arhivske građe iz tog vremena u kontejneru za smeće prije dvije do tri godine, dakle u vremenu kada ste vi bili gradonačelnik, to me je veoma uznemirilo", napisao je Spahić u otvorenom pismu gradonačelniku Kasumoviću.

Na kraju je zatražio odgovor od Kasumovića te ga zamolio da mu raspoloživu arhivsku građu stave na uvid.

Za sada nije bilo odgovora iz kabineta gradonačelnika Fuada Kasumovića koji je na godišnjem odmoru.