Kadar SDP-a
30

Bivši ministar policije Benjamin Sinanović prvi zvanični kandidat za gradonačelnika Zavidovića

E. M.
Gradski odbor SDP-a Zavidovići prvi je izabrao kandidata za gradonačelnika Zavidovića, a to će biti bivši ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Benjamin Sinanović.

Kako su saopćili iz GO SDP Zavidovići, na današnjoj Svečanoj sjednici, simbolički, u značaju i važnosti historijskog dana i događaja, predstavljen je kandidat GO SDP BiH Zavidovići za gradonačelnika Grada Zavidovići za predstojeće Lokalne izbore u BiH 2024. godine.

"Benjamin Sinanović je dugogodišnji član i aktivista naše organizacije, dugogodišnji član i rukovodilac interesnih oblika i organa naše partije, uspješan predstavnik u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti, čovjek visokih moralnih, etičkih, obrazovnih karakteristika, uspješan u obavljanju svih poslova i zadataka postavljenih pred njega. Čovjek vizije i konkretnog djelovanja", napisali su u GO SDP Zavidovići.

Zahvalili su mu se na njegovom opredjeljenju, volji, želji i htjenju da povede pobjednički tim SDP Zavidovići, u bolje, naprednije, prosperitetnije Zavidoviće za sve građane.

U razgovoru za Klix.ba Sinanović je prvo svima čestitao Dan nezavisnosti te obrazložio svoju kandidaturu.

"Na današnji dan 1992. godine, građani Bosne i Hercegovine su odlučili da žele graditi i služiti jednoj državi, samo jednoj domovini, svojoj Bosni i Hercegovini. Mnogo godina ova naša država gradila je i izgradila mnoge druge države nauštrb svoga razvoja, zato simbolično, baš na današnji dan Socijaldemokratska partija Zavidovića objavila je moju kandidaturu za Gradonačelnika Zavidovića" kazao je Sinanović te dodao:

"Nezadovoljstvo građana Zavidovića se mnogo akumuliralo, osjeća se da resursi kojima naš Grad raspolaže služe radi zadovoljenja interesa uskog i malog broja ljudi. Zato smatram da je došlo vrijeme da se svi resursi koje posjedujemo, budžetski novac i sva birokratija, konačno stave u potpunu službu građana našeg voljenog Grada, naših Zavidovića. Ne budemo li znali služiti domovini i našem Gradu, budemo li nedostojni emaneta koji nam je povjeren, ne zaslužujemo da se pozivamo na patriotizam, kao ni da predvodimo institucije države od lokalnog pa do državnog nivoa."