|

Bivši ministar Desnica Radivojević pušten iz pritvora

Bivši ministar Desnica Radivojević pušten iz pritvora
8
Piše: I. Č.
2.5.2019. u 11:40
33
komentara
8

dijeljenja
Bivši ministar Desnica Radivojević pušten iz pritvora Desnica Radivojević (Foto: I.Š./Klix.ba)
Desnica Radivojević i Vahid Jašarević, uhapšeni u sklopu akcije Farmer, pušteni su iz pritvora u Kazneno-popravnom zavodu Sarajevo, potvrdila je Azra Bavčić iz Tužilaštva KS za Klix.ba.
Kantonalni sud u Sarajevu ukinuo je pritvor Radivojeviću i Jašareviću, a na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Određene su im, kako saznajemo, mjere zabrane.

"Ivica Mladina i Refik Džafić, uhapšeni u istoj akciji, ostat će u pritvoru još dva mjeseca, zbog opasnosti od uticaja na svjedoke, prikrivanja dokaza i opasnosti od ponavljanja krivičnog djela", kazala je Bavčić, dodavši da je Mladini produžen pritvor i zbog opasnosti od bjekstva.

Podsjećamo, bivši ministar prostornog uređenja Federacije FBiH Desnica Radivojević tereti se da je iz budžeta isplatio pet hiljada KM Aganu Valentiću za donirani traktor, a koji je u konačnici završio na njegovom imanju.

Bivši ministar tereti se da je prisvojio traktor, koji nije pronađen na njegovom imanju, već kod Radivojevićevog prvog komšije u Srebrenici. Tužilaštvo KS tereti komisiju Vlade FBiH da nije dodjeljivala donacije, već da su zaključivani fiktivni ugovori.

Radivojević tereti se da je znao za postupanja sporne komisije i da je sarađivao sa članovima komisije, kao i da su sastanci održavani u njegovom kabinetu.

Također, za osumnjičene Mehmeda Nikišića, Abdulaha Tutmića, Vahida Jašarevića, Husejina Selimovića i Envera Smajića su ranije predložene mjere zabrane.
Prijavi grešku


Komentari (33)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...