Reakcija
9

Bivši direktor JU Studentski centar KS Emir Kadrić: Moja porodica i ja ne stojimo iza optužbi

Piše: I. Č.
Emir Kadrić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Emir Kadrić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nepotpisana grupa radnika JU Studentski centar KS optužila je direktora Tarika Curića da je zapošljavao stranački kadar uprkos moratoriju Vlade KS, na šta je Curić odgovorio da je sve navedeno laž i da iza tih optužbi stoji porodica bivšeg direktora. Potom je Emir Kadrić, bivši direktor te institucije, negirao da stoji iza optužbi, kazavši da će biti primoran da traži da se to dokaže.

"Ja nikad u životu nisam doživio veću blamažu nego u utorak kada me direktor Tarik Curić istjerao iz kancelarije uz pogrdne riječi. Na moj upit o čemu je riječ, on mi je kazao da ja to dobro znam. Taj dan sam izašao rastrojen iz kancelarije i nisam sebi mogao doći cijeli dan", kazao je Kadrić za Klix.ba.

Dodao je da ne zna koji je povod što njega i njegovu porodicu optužuje i stavlja u kontekst otvorenog pisma nepotpisane grupe radnika JU Studentski centar Kantona Sarajevo, u kojem radnici navode da su uplašeni i zabrinuti zbog posljednjih dešavanja u toj ustanovi.

"Imao sam ja dosta takvih 'optužbi' dok sam bio na funkciji direktora, spominjana su i neka tužilaštva. Od toga nema ništa, jer za vrijeme mog mandata ništa nije urađeno da se mora voditi neka procedura koja zahtijeva suđenja", ogradio se bivši direktor JU Studentski centar Kantona Sarajevo.

Istakao je da je u skladu sa svim mogućim propisima, kulturno i racionalno, predao dužnost po isteku mandata i sav se stavio na raspolaganje Tariku Curiću.

"Ja sam tom čovjeku dao podršku od početka, a i sad mu stojim na raspolaganju. Kad god mu je to trebalo, pomogao sam mu da radi svoj posao. Ja nemam nikakve veze s tim pismom, niti se može dokazati da sam ja odgovoran", poručio je Kadrić.

Naveo je da je od danas na bolovanju, jer se sinoć nije osjećao dobro nakon što je istjeran iz kancelarije Tarika Curića.

"Ako ne dokaže da sam ja odgovoran za pismo, ja ću biti primoran da na sve druge načine tražim svoju satisfakciju. Nijednu anonimnu prijavu nikad nisam napisao, niti je to moj stil života. Ne stoji nijedna tvrdnja da sam ja bilo kome, bilo šta planirao nametnuti, ili moja porodica. Ja sam mislio da je to prestalo kad sam predao dužnost", istakao je Kadrić.

Prema njegovim riječima, on nije odgovoran ni za jednu rečenicu anonimno napisanu.

"Ovo što gospodin Tarik Curić tvrdi ja ću morati putem organa tražiti da se dokaže pa ako treba i preko advokata", upozorio je Kadrić, dodavši da će direktor Curić morati da mu se izvini.