Dogovor s policijom
41

Bivši borci se razilaze iz Mravića kod Doboj Juga, saobraćaj se odvija nesmetano

Klix.ba
Foto: Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Više od 300 bivših boraca se nakon kratkotrajne blokade i naguravanja s specijalnom policijom MUP-a ZDK povuklo prvo s magistralnog putu M-17, pa kasnije i iz mjesta Mravići, kod Doboj Juga, javlja reporter portala Klix.ba s mjesta događaja.

Prvobitno su javili da će se uputiti dalje prema mjestu Karuše, gdje je trebala da ih čeka druga skupina bivših boraca, ali su naposljetku ipak odlučili da će još kratkotrajno ostati u Mravićima.

Bivši borci su se, nakon dogovora da se specijalna policija prva povuče, povukli s magistralnog puta. Istakli su kako će se i narednih dana okupljati sve dok ne budu ispunjeni njihovi zahtjevi, a pogotovo dok ne bude zakazana sjednica Parlamenta FBiH na kojoj će biti razmatrani njihovi zahtjevi.

Poručili su da ne žele imati nikakvu komunikaciju sa Salkom Bukvarevićem ili drugim predstavnicima Vlade FBiH, ali da i dalje traže hitno sazivanje sjednice Parlamenta Federacije BiH.

U mjestu Mravići trenutno je još jedna mala grupica bivših boraca, ali s eočekuje da se i oni raziđu. Ipak kako su poručili odustati neće te se i u narednim danima mogu očekivati blokade saobraćaja.