{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bivše radnice "Borca" u petak ponovo izlaze pred zgradu Vlade ZDK-a

F
25.8.2010. u 16:12
0
0
Bivše radnice "Borca" u petak ponovo izlaze pred zgradu Vlade ZDK-a
0
Bivše radnice "Borca" u petak ponovo izlaze pred zgradu Vlade ZDK-a
Foto: Arhiv
Bivše radnice Tvornice konfekcije Borac d.d. Zenica u stečaju 27. augusta ponovo će se okupiti ispred sjedišta Vlade Zeničko-dobojskog kantona, gdje su gotovo dva mjeseca protestirale tražeći uvezivanje radnog staža, isplatu plaća i poništenje privatizacije preduzeća, potvrdila je Feni Hazba Kamarić, predstavnica bivših radnica Borca.
"Iz Ministarstva energije, rudarstva i industrije FBiH i Vlade FBiH nismo dobili nikakve odgovore o našim zahtjevima. Rok za rješavanje naših problema ističe sutra, a u petak ujutro okupit ćemo se ispred Vlade ZDK-a. Tu ćemo se dogovoriti o koracima koje ćemo poduzeti da bi prekinule svoju agoniju" izjavila je Kamarić.

Grupa bivših radnica Tvornice konfekcije Borac d.d. Zenica, 6. augusta, nakon konsulatacija s rukovodstvima Kantonalnog odbora Saveza samostalnih sindikata BiH ZDK-a i Sindikata tekstila, kože, obuće i gume BiH, donijela je Odluku o obustavljanju protesta do 27. augusta. U slučaju da do petka ne dođe do pozitivnog izjašnjenja Vlade FBiH i resornog ministarstva, protesti radnika nastavit će se ispred zakonodavnih i izvršnih organa FBiH u Sarajevu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: