{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Biskup Ratko Perić uputio uskrsnu poruku

F
31.3.2010. u 11:19
0
0
Biskup Ratko Perić uputio uskrsnu poruku
0
Biskup Ratko Perić uputio uskrsnu poruku
Biskup Ratko Perić (Foto: Arhiv)
U povodu blagdana Uskrsa, koji se slavi 4. april, mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić uputio je uskrsnu poruku čestitavši Uskrs svim svećenicima, redovnicima, redovnicama i puku Božjem, javlja KTA.
U poruci biskup Perić ističe kako je Isus uskrišavao i druge navodeći promjere Jairove kćeri, sina iz Naina i Lazara iz Betanije. Također, biskup piše i o Isusovom uskrsnuću

"Samo je Gospodin Isus imao savršenu istovjetnost između velikih riječi i velikih djela. Središnja tačka njegova nauka, koju nitko drugi u svome životu nije ni isticao ni dokazivao, jest uskrsnuće. Uskrsnuće tijela, od mrtvih, iz groba. On je došao na svijet i protumačio nam da nije sve dovršeno Božjim stvaranjem u početku, a pogotovo nije stavljena tačka nakon čovjekova iskonskog pada, nego će ljudsko tijelo, koje je zbog grijeha osuđeno na smrt, jednoga dana iz zemlje uskrsnuti: nepravednici 'u muku vječnu, a pravednici u život vječni' (Mt 25,46)", stoji u biskupovoj poruci.

Biskup navodi kako se Isusova moć nije se očitovala samo u uskrišenju drugih nego je i sam uskrsnuo treći dan iz groba.

"Vlastite je riječi potvrdio vlastitim uskrsnućem. A ovo je uskrsnuće - prvo ovakve vrste na ovome svijetu - na uskrsnuće pravednih. Preobraženo Isusovo tijelo nije više bilo podložno smrti, kao što je bilo podložno smrti tijelo Jairove kćeri, mladića iz Naina i Lazara iz Betanije. Oni su opet umrli", navodi se u poruci.

Isus je dokazao da je jači od smrti, i tuđe i vlastite, i od svake mržnje, ljudske i đavolske, i od svakoga koplja i noža, i od svačije sumnje i nevjere. Uskrsnuo je zauvijek. Kao što je bila činjenica da se u Betlehemu rodio, tako je sada činjenica da je na Kalvariji uskrsnuo, stoji u biskupovoj uskrsnoj poruci.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: