Isusovo rođenje
14

Biskup Perić na ponoćki u Mostaru: Budimo veliki u Božjim očima

Piše: R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
(Foto: R. D./Klix.ba)
Katolici u Hercegovini večeras su posjetili brojne crkve kako bi prisustvovali misnom slavlju Ponoćki kojom se obilježava početak najvećeg katoličkog blagdana Božića. U mostarskoj Katedrali Marije Majke Crkve Ponoćku je predvodio biskup Ratko Perić.

Naravno, Katedrala je bila potpuno ispunjena, a pola sata prije ponoćke Katedralni hor Marija održao je Božićni koncert.

Msgr. Ratko Perić, mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj Trebinjsko-mrkanske biskupije u svojoj poruci spomenuo je božićno otajstvo između začeća i rođenja života, između prijetnje nasilne smrti i spasenja čovjeka, između priprostih pastira i krvavih koljača djece, između novorođenog Ivana i novorođenog kralja Isusa.

"Nije velik ko je velik u očima ljudi, nego je velik ko je velik u očima Božjim", kazao je biskupu.

Naveo je primjer Heroda, koji umjesto da kao kralj bude u službi promaknuća života, on je bio sluga smaknuća ljudskih bića.

"Mi smo pozvani najprije iskorijeniti iz sebe zlo, pa će onda zlo biti iskorijenjeno i na društvenom nivou. Neka nam u tome pomogne svemogući Bog. Na dobro vam došao Božić - Sveto Porođenje Isusovo", poželio je biskup Ratko Perić.

Ponoćki u mostarskoj Katedrali prisustovali su i predstavnici Srpske pravoslavne crkve.