{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Biskup Komarica uputio pismo načelniku CJS u Banjoj Luci

F
12.1.2011. u 19:41
0
5
Biskup Komarica uputio pismo načelniku CJS u Banjoj Luci
0
Biskup Komarica uputio pismo načelniku CJS u Banjoj Luci
Franjo Komarica
Biskup banjolučki Franjo Komarica uputio je pismo načelniku Centra javne sigurnosti u Banjoj Luci Darku Ćulumu u kojem ukazuje na niz slučajeva uništavanja imovine povratnika Hrvata na području banjolučke i prijedorske općine, javlja KTA.
Povod za slanje pisma je dopis kojeg je biskup Komarica primio od župnog ureda Šimići kod Banja Luke u kojem je obaviješten o provalama u kuće povratnika i o krađama na prostoru župe Sv. Petra i Pavla u Šimićima.

Biskup Komarica u dopisu CJS Banja Luka između ostalog ističe slučaj uništavanja imovine, uzurpiranja posjeda i sječu šume o čemu su ga pismenim putem obavijestili veći broj obitelji s prezimenom Klečina, Pujić i Josipović iz Ivanjske.

U dokumentu načelniku Ćulumu biskup Komarica ističe kako "vjeruje da ta zlodjela nemaju odobrenje niti toleriranje aktualne vlasti u Republici Srpskoj i da su svojevrsni 'nož u leđa' naporima predsjednika RS Milorada Dodika i njegovih pomoćnika oko poticanja povratka prognanih Hrvata i drugih u Republiku Srpsku."

Zamolio je Ćuluma da odlučno poduzme konkretne akcije oko otkrivanja počinitelja te oko smirivanja sve napetije situacije među onima koji su "ponovno i ovaj put ugroženi u svojim osnovnim ljudskim pravima, kao što su pravo na rodni kraj, na imovinu, na siguran i dostojanstven život."

Biskup Komarica je na kraju izrazio očekivanje da će o rezultatima poduzetih akcija biti što prije obaviješten kako bi mogao izvijestiti one koji su mu se obratili za pomoć.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: