|

Biskup Komarica uputio pismo načelniku CJS u Banjoj Luci

Biskup Komarica uputio pismo načelniku CJS u Banjoj Luci
0
F
FENA
12.1.2011. u 19:41
5
komentara
0

dijeljenja
Biskup Komarica uputio pismo načelniku CJS u Banjoj Luci Franjo Komarica
Biskup banjolučki Franjo Komarica uputio je pismo načelniku Centra javne sigurnosti u Banjoj Luci Darku Ćulumu u kojem ukazuje na niz slučajeva uništavanja imovine povratnika Hrvata na području banjolučke i prijedorske općine, javlja KTA.
Povod za slanje pisma je dopis kojeg je biskup Komarica primio od župnog ureda Šimići kod Banja Luke u kojem je obaviješten o provalama u kuće povratnika i o krađama na prostoru župe Sv. Petra i Pavla u Šimićima.

Biskup Komarica u dopisu CJS Banja Luka između ostalog ističe slučaj uništavanja imovine, uzurpiranja posjeda i sječu šume o čemu su ga pismenim putem obavijestili veći broj obitelji s prezimenom Klečina, Pujić i Josipović iz Ivanjske.

U dokumentu načelniku Ćulumu biskup Komarica ističe kako "vjeruje da ta zlodjela nemaju odobrenje niti toleriranje aktualne vlasti u Republici Srpskoj i da su svojevrsni 'nož u leđa' naporima predsjednika RS Milorada Dodika i njegovih pomoćnika oko poticanja povratka prognanih Hrvata i drugih u Republiku Srpsku."

Zamolio je Ćuluma da odlučno poduzme konkretne akcije oko otkrivanja počinitelja te oko smirivanja sve napetije situacije među onima koji su "ponovno i ovaj put ugroženi u svojim osnovnim ljudskim pravima, kao što su pravo na rodni kraj, na imovinu, na siguran i dostojanstven život."

Biskup Komarica je na kraju izrazio očekivanje da će o rezultatima poduzetih akcija biti što prije obaviješten kako bi mogao izvijestiti one koji su mu se obratili za pomoć.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...