{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"BiH je tronožac koji se stalno izvrće"

S
22.2.2011. u 10:13
0
2
"BiH je tronožac koji se stalno izvrće"
0
"BiH je tronožac koji se stalno izvrće"
Franjo Komarica
Banjalučki biskup Franjo Komarica rekao je da doživljava BiH kao ''tronožac sa tri različite dužine nogu, pa taj tronožac stalno hramlje i izvrće se''.
''Nažalost, to je tako. Ja mogu samo da konstatujem da je međunarodna zajednica mogla da učini više. Međutim, to je skup interesdžija, a ne neko ko će vam pomoći'', ocijenio je Komarica za ''Oslobođenje''.

Upozoravajući da se u BiH ''kuća gradi na močvari'', on je dodao da ne smatra da je riječ o ''lakrdiji od države'', ali da BiH ''svakako nije normalna država''.

Svoje nezadovoljstvo opštim prilikama u BiH Komarica je posebno izrazio na planu povratka Hrvata u Republiku Srpsku (RS) i BiH.

''Puno se više Srba vratilo u Hrvatsku, puno se više Bošnjaka vratilo u RS, puno se više Srba vratilo u Federaciju BiH'', konstatovao je Komarica.

Banjalučki biskup uputio je i kritike vlastima Banje Luke da ne vode dovoljno računa o ljudskim pravima Hrvata koji žive u tom gradu.

''Ja sam građanin ovog grada, zadužen za ovu zemlju po savjesti i ne mogu dozvoliti da šutim na nepravde prema nedužnim ljudima koje traju godinama. Nemam pravo biti izdajica samog sebe'', naveo je Komarica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: