Susret ministara
6

Bisera Turković sa Gordanom Grlićem Radmanom: Kako Hrvatska može pomoći BiH

A. D.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković sastala se danas u Sarajevu sa ministrom vanjskih i evropskih poslova Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom.

Ministar Grlić Radman je na početku razgovora čestitao ministrici Turković na imenovanju na dužnost ministrice vanjskih poslova BiH i zaželio uspješan rad i njoj i novom sazivu Vijeća ministara BiH.

Istakao je da će Hrvatska biti aktivna zagovarateljica evropskog puta Bosne i Hercegovine u skladu sa ispunjavanjem traženih kriterija.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Ministrica Turković se zahvalila i istakla da je veoma počastvovana činjenicom da je njen prvi susret upriličen upravo sa kolegom ministrom iz jedne od susjednih država.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Iskazala je zahvalnost na podršci koju Republika Hrvatska iskazuje u procesu EU integracija naše zemlje i iskoristila priliku da poželi Hrvatskoj uspješno predsjedavanje Vijećem Evropske unije koje preuzima od 1. januara 2020. godine.

Sagovornici su se usaglasili da odnose dvije države treba razvijati u duhu dobrosusjedskih odnosa i poštovanja uzajamnih interesa.