Washington
631

Bisera Turković posjetila Ambasadu BiH u SAD-u, konačno zamijenjena poderana zastava na jarbolu

V. K.
Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine posjetila je danas Ambasadu BiH u Washingtonu te je vrijeme iskoristila za razgovor sa zaposlenicima u ovom bh. diplomatskom predstavništvu.
Kako je saopćeno, u vrlo ugodnom razgovoru, zaposlenici su iznijeli i svoje viđenje situacije i izazove s kojima se susreću.

"Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova BiH dr Bisera Turković posjetila je danas Ambasadu BiH u Washingtonu i razgovarala sa uposlenicima. Ministrica Turković je istakla važnost uloge naše DKP mreže te predanog rada na terenu", saopćeno je iz Kabineta ministrice vanjskih poslova BiH.

Osim razgovora sa zaposlenicima, Bisera Turković je naglasila kako je posjeta iskorištena i za postavljanje nove zastave BiH na jarbol iznad ulaza u prostorije Ambasade.

Podsjetimo, na Ambasadi Bosne i Hercegovine u Washingtonu nekoliko mjeseci je stajala poderana zastava BiH. Uprkos brojnim kritikama koje su upućene ambasadoru BiH Bojanu Vujiću zbog nemarnog odnosa prema državi koju predstavlja i iz čijeg budžeta prima platu, poderana zastava BiH "krasila" je Ambasadu sve do danas kada je konačno i promijenjena.