|

Birači iz BiH mogu glasati za predsjednika Hrvatske i uz potvrdu

Birači iz BiH mogu glasati za predsjednika Hrvatske i uz potvrdu
0
Klix.ba
23.12.2014. u 12:00
7
komentara
0

dijeljenja
Birači iz BiH mogu glasati za predsjednika Hrvatske i uz potvrdu
Završen je postupak aktivne registracije birača za glasanje na Izborima za predsjednika Hrvatske, koji će se održati 28. decembra 2014. godine. Svi državljani Hrvatske koji imaju prebivalište u BiH, a koji nisu proveli postupak aktivne registracije birača, moći će ostvariti svoje biračko pravo na dan održavanja izbora.
Biračko pravo državljani Republike Hrvatske s prebivalištem u Bosni i Hercegovini moći će ostvariti uz prethodno pribavljanje potvrde o upisu u popis birača.

Potvrde će se izdavati u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini uz predočenje ličnog identifikacijskog dokumenta (pasoš, lična karta, vozačka dozvola ili neka druga javna isprava s fotografijom, bez obzira je li isprava izdana u Republici Hrvatskoj ili inozemstvu, na osnovu koje se može nedvojbeno utvrditi identitet birača), a na temelju prethodne službene provjere biračkog prava u evidenciji birača koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj.

Biračka mjesta bit će otvorena 28. decembra 2014. godine u sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Hrvatske u Sarajevu, Banjoj Luci, Mostaru i Tuzli u vremenu od 7:00 do 19:00 sati, na sljedećim adresama:

Ambasada Republike Hrvatske u Sarajevu
Adresa: Mehmeda Spahe 16, Sarajevo

Generalni konzulat Republike Hrvatske u Banjoj Luci
Adresa: Milana Kranovića 1, Banja Luka

Generalni konzulat Republike Hrvatske u Mostaru
Adresa: Osnovna škola Ilije Jakovljevića, Ulica dr. Ante Starčevića bb, Mostar

Generalni konzulat Republike Hrvatske u Tuzli
Adresa: Kazan Mahala 1, Tuzla

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati Ambasadu Republike Hrvatske u Sarajevu na broj telefona 033 251 640 ili na e-poštu [email protected]
Prijavi grešku


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...