Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@commi, u pravilu pun stomak podrazumijeva praznu glavu.Pojam prava sveden je na misaonono manipulativnu imenicu, eto ga, novi gramaticki pojam.Moj stav o pravu na hranu, dotice se hanibalizma, sto se desava razvijenim civilizacijama vise nego u divljini.
gradjanski aktivizam je moguc u drzavama sa ustavno utemeljenim gradjanskim pravima, koji su garant jednakih prava za sve, bez nedodirljivih, ali takvi sistemi su u koliziji sitstema u kojima je svako kriv/prav sve dok ne dokaze cijeg je etnosa podanik.
@manipulacija ...mislim da sve postaje suvišno kad je stomak prazan...pravo na hranu je ljudsko pravo...
@commi, za razliku od hermeticki zatvorenih konzerviranih sistema, liberalna demokratija je dio naprednih naucno tehnoloskih dostignuca, i greske u procesu sazrijevanja su minorne u odnosu na religijske doktrine, ciji ideoloski korektiv je liber. dem:-)
@manipulacija ...imaš ideološke zloupotrebe...ali i ekonomske zloupotrebe...demokratija je takođe ideologija...sa svim pratećim zloupotrebama...
@commi, u otvorenim sistemima prestaje, u totalitarnim rezimima pod plastom razlicitih religija, kao kod nas - "Gdje pocinje Bosna..."- jedino je izvjesno da je sve neizvjesno, i sve dok preobilje hedemonizama trpamo pod religijske krovove...
...gdje prestaje upotreba a počinje zloupotreba...
usavrsavanje savremenih tehnologija uz genetski inzenjering, vec u vrijeme prevencije i suzbijanja pandemicnih bolesti, prakticki se argumentima nauka dokazala superiornom u odnosu na religijske metode lijecenja, pa kontracepcija je blagoslov, ali...
bh politicko religijski drustveni ambijent morbidno je haotican, jer zemlja obiluje razlicitim religijskim politicarima, ali niti jednim drzavnikom, pa stoga je disfunkcionalna, kao svi slicno u(ne)redjeni sistemi vlasti-anarhije hijerarhije.
religijska dostignuca su staticna.Osim religijskih, svi prirodno drustveni procesi, prevashodno naucna dostignuca su daleko ispred religije i filozofsko je pitanje kako i da li je moguce premostiti vakuum izmedu dva razlita pristupa zivota na Zemlji.