{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bimal donirao inzulinsku pumpu Klinici za dječije bolesti UKC Tuzla

2.10.2013. u 16:31
0
0
Bimal donirao inzulinsku pumpu Klinici za dječije bolesti UKC Tuzla
0
Bimal donirao inzulinsku pumpu Klinici za dječije bolesti UKC Tuzla
Kompanija Bimal d.d. danas je uručila vrijednu donaciju Klinici za dječije bolesti UKC Tuzla.
Riječ je o inzulinskoj pumpi za djecu oboljelu od dijabetesa tip 1 vrijednosti 6.000 KM, čime se Bimal priključio humanitarnoj akciji "Obezbjedimo djeci sa dijabetesom inzulinsku pumpu", koju su u aprilu ove godine pokrenuli Odjeljenje za ednokrinologiju Klinike za dječije bolesti UKC Tuzla i Udruženje građana, roditelja i prijatelje djece sa dijebetesom "Novi horizonti" Tuzla sa ciljem nabavke ukupno sedam inzulinskih pumpi.

Terapija pomoću inzulinskih pumpi afirmirala se u liječenju djece i adolescenata s dijabetesom iz razloga što je kod male djece i adolescenata najteže postići dobru kontrolu šećerne bolesti, kako zbog fizioloških, tako i zbog psihosocijalnih specifičnosti te dobi. Studije su pokazale da su prednosti inzulinske pumpe velike, jer se njenom primjenom postiže bolja regulacija nivoa šećera u krvi, veća fleksibilnost u dnevnim aktivnostima i obrocima, kao i manja bol prvenstveno zbog potrebe za manjim brojem uboda.

"Donacija inzulinske pumpe u cilju je realizacije naše ideje da djeci i adolescentima oboljelim od dijabetesa tip 1, omogućimo najsavremeniji način liječenja danas. Ova donacija predstavlja i doprinos unapređenju kvaliteta života djece sa dijabetesom i njihovih porodica. Dugujemo iskrenu zahvalnost kompaniji Bimal d.d. koja je prepoznala važnost našeg poziva na akciju", rekla je povodom ove donacije šefica Odjeljenja za endokrinologiju Klinike za dječije bolesti, pedijatar-endokrinolog dijabetolog doc.dr.med.sc. Alma Toromanović.

U ime kompanije Bimal donaciju je svečano uručila Nataša Pucar, direktorica korporativnih komunikacija, koja je tom prilikom izjavila: "Odazvali smo se učešću u ovoj humanitarnoj akciji jer je opredjeljenje Bimala trajna usmjerenost na djecu i unapređenje kvaliteta života djece, a ovim činom smo željeli pomoći djeci oboljeloj od dijabetesa i doprinijeti podizanju svijesti o borbi protiv ove bolesti te potaći druge na donaciju inzulinskih pumpi".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: