{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bikić: Denis je ostavio putokaz kako da se borimo vlastitim zalaganjem

18.12.2012. u 13:19
116
Bikić: Denis je ostavio putokaz kako da se borimo vlastitim zalaganjem
116
Povodom tragične smrti dr. sci. Denisa Zaimovića, glasnogovornka Grada Sarajeva danas je u amfiteatru zgrade Grada Sarajeva održana komemorativna sjednica na kojoj su se od nastradalog Denisa oprostili mnogobrojni prijatelji, saradnici i kolege novinari.
U ime Gradske uprave prisutnima se obratio zamjenik gradonačelnika Miroslav Živanović, koji je istakao kako nema te riječi i tog djela koje može pružiti dovoljno utjehe i podrške njegovim najbližim.

"Zadužio nas je Denis jer je bio jedan od nas, jedan od onih posebnih koji iskreno vjeruju, vrijedno rade, stalno uče i istražuju, ali i paze i podučavaju, jedan od onih koji su nasušna potreba svake zajednice, njene stabilnosti i održanja. Denisa moramo cijeniti zbog ustrajnosti da ono čime se zanimao u nauci, ostvari u praksi. Cijenićemo ga i zbog toga što nije oklijevao svoja znanja i vještine staviti u službu humanitarnog rada, rada na projektima koji promiču solidarnost među ljudima. Svoj posao je radio odgovorno, strpljvo, predano, bio je profesionalac koji je gradio povjerenje", kazao je u svom govoru zamjenik Živanović.

Muhamed Bikić, novinar i veliki Denisov prijatelj je naglasio kako je Denis smjelo savladavao sve životne prepreke.

"Ostavio je putokaz kako se treba boriti samo sa vlastitim zalaganjem, bio je uporan predan poslu i veliki profesionalac. Beskajno smo tužni što nas je napustio."

Haris Dučić, generalni sekretar Društva novinara BiH se u ime kolega novinara oprostio od Denisa.

"Denis je bio profesionalac koji je mislio na posao i znao posao. Radio ga je pošteno, časno, nepristrasno. Postavljao je standarde u odnosima s javnošću i bio je uzor ostalim kolegama, te je svojim savjetima uvijek bio spreman pomoći. Uvijek ćemo ga se sjećati, živjet će još dugo dok živi priča o njemu", rekao je Dučić.

Denis Zaimović je tragično stradao na autoputu kod Kaknja u 33. godini života.

"Njegovim odlaskom Grad Sarajevo, osobito Odjeljenje za odnose s javnošću, izgubio je odanog, marljivog i vrsnog saradnika i rukovodioca. Njegova plemenitost i izuzetne ljudske vrijednosti ostat će da žive među uposlenicima Gradskog vijeća i Gradske uprave Grada Sarajeva", saopćeno je iz Uprave Grada Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: