|

Bikić: Denis je ostavio putokaz kako da se borimo vlastitim zalaganjem

Bikić: Denis je ostavio putokaz kako da se borimo vlastitim zalaganjem
116
Klix.ba
18.12.2012. u 13:19
0
komentara
116

dijeljenja
1/19 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
2/19 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
3/19 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
4/19 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
5/19 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
6/19 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
7/19 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
8/19 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
9/19 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
10/19 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
11/19 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
12/19 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
13/19 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
14/19 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
15/19 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
16/19 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
17/19 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
18/19 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
19/19 Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Povodom tragične smrti dr. sci. Denisa Zaimovića, glasnogovornka Grada Sarajeva danas je u amfiteatru zgrade Grada Sarajeva održana komemorativna sjednica na kojoj su se od nastradalog Denisa oprostili mnogobrojni prijatelji, saradnici i kolege novinari.
U ime Gradske uprave prisutnima se obratio zamjenik gradonačelnika Miroslav Živanović, koji je istakao kako nema te riječi i tog djela koje može pružiti dovoljno utjehe i podrške njegovim najbližim.

"Zadužio nas je Denis jer je bio jedan od nas, jedan od onih posebnih koji iskreno vjeruju, vrijedno rade, stalno uče i istražuju, ali i paze i podučavaju, jedan od onih koji su nasušna potreba svake zajednice, njene stabilnosti i održanja. Denisa moramo cijeniti zbog ustrajnosti da ono čime se zanimao u nauci, ostvari u praksi. Cijenićemo ga i zbog toga što nije oklijevao svoja znanja i vještine staviti u službu humanitarnog rada, rada na projektima koji promiču solidarnost među ljudima. Svoj posao je radio odgovorno, strpljvo, predano, bio je profesionalac koji je gradio povjerenje", kazao je u svom govoru zamjenik Živanović.

Muhamed Bikić, novinar i veliki Denisov prijatelj je naglasio kako je Denis smjelo savladavao sve životne prepreke.

"Ostavio je putokaz kako se treba boriti samo sa vlastitim zalaganjem, bio je uporan predan poslu i veliki profesionalac. Beskajno smo tužni što nas je napustio."

Haris Dučić, generalni sekretar Društva novinara BiH se u ime kolega novinara oprostio od Denisa.

"Denis je bio profesionalac koji je mislio na posao i znao posao. Radio ga je pošteno, časno, nepristrasno. Postavljao je standarde u odnosima s javnošću i bio je uzor ostalim kolegama, te je svojim savjetima uvijek bio spreman pomoći. Uvijek ćemo ga se sjećati, živjet će još dugo dok živi priča o njemu", rekao je Dučić.

Denis Zaimović je tragično stradao na autoputu kod Kaknja u 33. godini života.

"Njegovim odlaskom Grad Sarajevo, osobito Odjeljenje za odnose s javnošću, izgubio je odanog, marljivog i vrsnog saradnika i rukovodioca. Njegova plemenitost i izuzetne ljudske vrijednosti ostat će da žive među uposlenicima Gradskog vijeća i Gradske uprave Grada Sarajeva", saopćeno je iz Uprave Grada Sarajevo.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.