{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bijeljina: Uskoro skelom iz BiH u Srbiju

S
2.8.2011. u 13:20
0
5
Bijeljina: Uskoro skelom iz BiH u Srbiju
0
Bijeljina: Uskoro skelom iz BiH u Srbiju
U bijeljinskoj Mjesnoj zajednici Janja u toku su aktivnosti na nabavci skele koja će saobraćati preko Drine, nakon što su dobijene neophodne dozvole nadležnih u Srbiji i BiH za uspostavljanje malograničnog prelaza, rekao je Srni načelnik opštine Bijeljina Mićo Mićić.
Mićić je naveo da će opština Bijeljina izdvojiti 30.000 KM, koliko je obećala i Federacija BiH, za kupovinu skele, registraciju, sajlu, pravljenje prilaznih puteva te temelja za kućice za policiju i carinu.

"Postoji jedna skela koja je u dobrom stanju, a koja je ranije bila na Pavlović mostu i pripada Mjesnoj zajednici Badovinci. Stupili smo u kontakt sa nadležnima u toj zajednici i cijena za skelu je prihvatljiva i iznosi oko 10.000 eura", rekao je Mićić.

On je dodao da je ostalo da se riješi pitanje transporta, nakon čega će skela u skorije vrijeme biti u funkciji i na raspolaganju stanovnicima Janje koji imaju zemljište sa druge strane rijeke Drine.

Prilikom ranije posjete mještanima Janje, član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović rekao je da je o organizovanju malograničnog prelaza razgovarao sa predsjednikom Srbije Borisom Tadićem te da je postignut dogovor o njegovom uspostavljanju.

"Tamo ima oko 500 hektara zeljišta koje stanovnici Janje ne mogu da obrađuju a da ne prođu taj dugi put", rekao je Izetbegović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: