Na mostu Dolac Malta
352

"Bijela ruža za Naneta": U nedjelju skup posvećen stradalom Irhanu Foči

Klix.ba
Irhan Fočo
Irhan Fočo
"Bijela ruža za Naneta" naziv je skupa koji će ove nedjelje, 24. decembra biti organizovan tačko u podne na Dolac Malti u Sarajevu.

Nane je bio nadimak mladića Irhana Foče koji je prošle sedmice tragično stradao u rijeci Miljacki zajedno sa prijateljem Aldinom Mulićem kojeg je pokušao spasiti iz nabujale vode. Njegovo tijelo pronađeno je u četvrtak, 14. decembra.

Fočini prijatelji, rodbina, komšije i poznanici okupit će se na mostu sa bijelom ružom u ruci koju će, kako su najavili, baciti u vodu za hrabrog mladića.

"Takav čovjek, kakav je Irhan bio, se rađa rijetko. To znaju svi njegovi poznanici, prijatelji, komšije i rodbina. Irhan nije mogao dopustiti da se pred njegovim očima čovjek utopi, a da ne pokuša da mu pomogne. On ne bi mogao živjeti s tim. On je to znao. Irhan je čovjek čije je ljudsko biće prožeto božanskim svojstvima. Heroj po definiciji. Među nama ga više nema, a bio je bolji od svih nas", navedeno je na Facebook grupi u kojoj su Irhanovi prijatelji pozvali sve građane da im se pridruže u odavanju počasti.

"Neka ove ruže, kao simbol hrabrosti, osvijetle rijeku i pomognu potragu za nastradalim Aldinom Mulićem", poruka je organizatora skupa.

Podsjećamo, ni nakon deset dana Mulićevo tijelo nije pronađeno.

Dženaza Irhanu Foči bit će klanjana danas u 11 sati na gradskom mezarju Vlakovo.