|

Bihać: Za poljoprivredne poticaje u 2013. godini 500 000 maraka

Bihać: Za poljoprivredne poticaje u 2013. godini 500 000 maraka
0
F
FENA
19.12.2012. u 20:09
4
komentara
0

dijeljenja
Bihać: Za poljoprivredne poticaje u 2013. godini 500 000 maraka Emdžad Galijašević
Načelnik Općine Bihać Emdžad Galijašević sastao se danas s predstavnicima udruženja poljoprivrednika i zemljoradničkih zadruga sa područja te općine kako bi ih upoznao s aktuelnim stanjem i planovima u 2013. godini.
Poljoprivreda će, kako je istaknuto, biti u posebnom fokusu nove općinske administracije. "U općinskom budžetu za narednu godinu osigurat ću 500 000 maraka za poljoprivredni sektor i od toga neću ni marke odstupiti", istakao je načelnik Galijašević.

Po njegovim riječima, rebalansa na poljoprivrednu proizvodnju ne smije biti i konačno se mora otvoriti priča oko podrške poljoprivredi kroz poticaje, gorivo, sjetvu, regresiranje kamata i tov junadi.

Prema planovima, Općina će u narednom periodu podržati plasteničku proizvodnju kroz povećanje zasada pod plastenicima i otkup poljoprivrednih proizvoda. Nastaviće se i s aktivnostima na projektu koji se realizira s predstavnicima Japana, a koji će obezbjediti bespovratna sredstva od milion maraka za razvoj kozarstva i voćarstva.

Poljoprivrednici su iznijeli niz problema koji im otežavaju proizvodnju, među kojima je i činjenica da nisu dobili poticaje za proljetnu, a ni za jesensku sjetvu. Sredstva za te namjene, kako je danas rečeno, biće osigurana rebalansom budžeta.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...