{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bihać: Za poljoprivredne poticaje u 2013. godini 500 000 maraka

F
19.12.2012. u 20:09
0
4
Bihać: Za poljoprivredne poticaje u 2013. godini 500 000 maraka
0
Bihać: Za poljoprivredne poticaje u 2013. godini 500 000 maraka
Emdžad Galijašević
Načelnik Općine Bihać Emdžad Galijašević sastao se danas s predstavnicima udruženja poljoprivrednika i zemljoradničkih zadruga sa područja te općine kako bi ih upoznao s aktuelnim stanjem i planovima u 2013. godini.
Poljoprivreda će, kako je istaknuto, biti u posebnom fokusu nove općinske administracije. "U općinskom budžetu za narednu godinu osigurat ću 500 000 maraka za poljoprivredni sektor i od toga neću ni marke odstupiti", istakao je načelnik Galijašević.

Po njegovim riječima, rebalansa na poljoprivrednu proizvodnju ne smije biti i konačno se mora otvoriti priča oko podrške poljoprivredi kroz poticaje, gorivo, sjetvu, regresiranje kamata i tov junadi.

Prema planovima, Općina će u narednom periodu podržati plasteničku proizvodnju kroz povećanje zasada pod plastenicima i otkup poljoprivrednih proizvoda. Nastaviće se i s aktivnostima na projektu koji se realizira s predstavnicima Japana, a koji će obezbjediti bespovratna sredstva od milion maraka za razvoj kozarstva i voćarstva.

Poljoprivrednici su iznijeli niz problema koji im otežavaju proizvodnju, među kojima je i činjenica da nisu dobili poticaje za proljetnu, a ni za jesensku sjetvu. Sredstva za te namjene, kako je danas rečeno, biće osigurana rebalansom budžeta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: