{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bihać: Silajdžić prisustvovao prijemu za boračke populacije

F
15.4.2008. u 17:52
0
0
Bihać: Silajdžić prisustvovao prijemu za boračke populacije
0
Bihać: Silajdžić prisustvovao prijemu za boračke populacije
Povodom 16. godišnjice od formiranja Armije RBiH danas je u Bihaću upriličen svečani prijem predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti USK-a za boračke populacije, kojem je prisustvovao i predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić.
U prigodnim obraćanjima pristunima premijer kantona Šemsudin Dedić i predsjedavajući Skupštine kantona Admir Hadžipašić prisjetili su se ratnih dešavanja, a posebno hrabrosti i požrtvovanosti pripadnika 5. korpusa Armije RBiH, koji se izborili za slobodu naše države.

Time su, kako je istaknuto, zadužili sve nas da izgradimo multietničku i multikulturalnu državu, državu jednakopravnosti i tolerancije. Predsjedavajući državnog Predsjedništva, Haris Silajdžić naglasio je kako je ostvaren napredak u pridruživanju BiH NATO savezu i EU.

On je pozdravio poziv Hrvatskoj za članstvo u NATO savezu, ističući da je svaki napredak bilo koje zemlje u okruženju napredak za BiH. Silajdžić je kazao da se mora nastaviti i put ka EU. Ulazak u EU za BiH znači dodatnu sigurnost, jer je riječ o sistemu u kojem se svi ponašaju po određenim standardima, dodao je on.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: