BiH
0

Bihać: Silajdžić prisustvovao prijemu za boračke populacije

FENA
Povodom 16. godišnjice od formiranja Armije RBiH danas je u Bihaću upriličen svečani prijem predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti USK-a za boračke populacije, kojem je prisustvovao i predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić.

U prigodnim obraćanjima pristunima premijer kantona Šemsudin Dedić i predsjedavajući Skupštine kantona Admir Hadžipašić prisjetili su se ratnih dešavanja, a posebno hrabrosti i požrtvovanosti pripadnika 5. korpusa Armije RBiH, koji se izborili za slobodu naše države.

Time su, kako je istaknuto, zadužili sve nas da izgradimo multietničku i multikulturalnu državu, državu jednakopravnosti i tolerancije. Predsjedavajući državnog Predsjedništva, Haris Silajdžić naglasio je kako je ostvaren napredak u pridruživanju BiH NATO savezu i EU.

On je pozdravio poziv Hrvatskoj za članstvo u NATO savezu, ističući da je svaki napredak bilo koje zemlje u okruženju napredak za BiH. Silajdžić je kazao da se mora nastaviti i put ka EU. Ulazak u EU za BiH znači dodatnu sigurnost, jer je riječ o sistemu u kojem se svi ponašaju po određenim standardima, dodao je on.