{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BiH zaostaje u provođenju postprijemnih obaveza

S
23.3.2011. u 18:26
0
2
BiH zaostaje u provođenju postprijemnih obaveza
0
BiH zaostaje u provođenju postprijemnih obaveza
Predsjednik Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope Mevlut Čavušoglu rekao je danas da u potpunosti podržava proces pristupanja BiH EU, ali da BiH zaostaje i u provođenju svojih postprijemnih obaveza prema Vijeću Evrope.
On je na sastanku sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Nebojšom Radmanovićem izrazio zadovoljstvo konstruktivnom ulogom Predsjedništva BiH u aktuelnim dešavanjima, kao i nadu da će nakon konstituisanja vlasti BiH ubrzano raditi na provođenju neophodnih reformi.

Čavušoglu i Radmanović saglasili su se da je potrebno što prije završiti proces konstituisanja vlasti u BiH.

U saopštenju iz Predsjedništva BiH navodi se da su Radmanović i Čavušoglu razgovarali o implementacija izbornih rezultata na državnom nivou i ispunjenju obaveza koje BiH ima kao članica Vijeća Evrope.

Tokom susreta je bilo riječi i o mogućnost pokretanja reformi s ciljem brže integracije BiH u EU.

Radmanović je izrazio spremnost Predsjedništva BiH da nastavi činiti sve kako bi se duh dogovora i kompromisa koji je prisutan u ovom sazivu Predsjedništva, prenio i na druge nivoe, i kako bi se ubrzalo ispunjavanje svih obaveza BiH na putu ka EU.

On je istakao da je važna podrška Vijeća Evrope i drugih evropskih institucija da se nađe kompromis u pronalaženju rješenja prihvatljivih za sve u BiH.

U ime druga dva člana Predsjedništva BiH, sastanku su prisustvovali Davor Vuletić savjetnik za spoljnu politiku u Kabinetu člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, i Haris Bašić savjetnik za politička pitanja u Kabinetu člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: