Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Trebamo vise reklamirat onu piramidu u Visokom, sad kad je Sisi s*** egipatki turizam ima da navale kod nas turisti.
Sve je to vrlo slabo da bi se na turizam oslanjali kao na neku važniju privrednu granu. Primjera radi u Hrvatsku je samo u drugoj sedmici augusta ušlo između 1,2 i 1,4 miliona turista koji su se mnogo duže zadržali nego kod nas.
Ovo su podaci za ljude plitkog mozga. Ovo su prijavljeni gosti. Neprijavljenih je bar 5 puta više. Grad pun turista, lafo 80.000 ih bilo. Ne prijavljuju goste, spavaju po privatnim smještajima, u privatnim kućama. Imaš samo dva inspektora na nivou cijele FBiH. Misliš da neko smije i može pregledati sve hostele, hotele, prenoćišta itd. Ali bitno je odmah pomenuti Hrvatsku. Pa i Bosna da ima obalu i more tolike dužine imala bi toliko turista. Nikakva priča. Sarajevo npr ima više turista nego Zagreb.
Statistika je na osnovu prijavljenih turista. Noćenja na crno u hotelima, privatnim smještajima i raznoraznim hostelima nije moguće obuhvatiti, tako da je turista bilo i deset puta više... Bilo bi dobro uvezati podatke sa graničnom policijom, koliko je ulazaka u BiH bilo. Dobila bi se prava slika koliko je budala u BiH prijavilo boravak turista. Jedva 20%.
pad u odnosu na proslu godinu ? zar nismo najposjecenija zemlja u regionu sa stalno rastucim brojem turista sa sve naslovima na svim eminentnim sajtovima za turizam ?
Jesmo, samo se vecina turista nigdje ne prijavljuje pa se tacan broj i ne zna. Ova cifra od 80.000 su turisiti KOJI SE PRIJAVE. Prema Turistickoj zajednici Kantona u Sarajevo tek svaki TRECI ili CETVRTI turista bude prijavljen.
cek, evo da samo razjasnimo jednu stvar... kad ugoscavamo toliko gostiju sa sve imenima mark, tom, hürem, yaren, franc, itd, zar oni nece spavati u hotelima/motelima/hostelima? a oni su duzni zakonski prijaviti gosta ? ili pak spavaju kod muje ili sulje u stanu u jednoj od praznih soba za 10 € ?
PRIKAŽI ODGOVORE (5)