Komentari (316)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
kako god opstali smo u inat dusmanima!sretan dan nezavisnosti svim gradanima bih!
@RodjeniNjemac na to pitanje ce ti najbolje odgovoriti ovi irgeti iz Lukavice sto radepo Sarajevu za dnevnicu od 10 do 20 KM po Sarajevu. Mozda si i ti jedan od njih pa se neko sazalio na tvoju bedu te ti dao kakav stari racunar na kojem sad laprdas.
@aperkat sellam brate sa bosnjackog prizrena , bosna je od 1000 godina sa bosnom hercegovinom krjnom i sandzakom, PRIZREN samo BOSNU priznaje, SRetan dan nezaisnosti.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
I tad su srbi oficijelno poceli masovno koristiti aparate. Cestitam svima 1. Mart, dan nezavisnosti nase divne Bosne i Hercegovine, pogotovo cestitam onima koji mrze BiH iz dna duse :D
"Prilikom glasanja o nezavisnosti BiH, Muslimani i bh. Hrvati su, u odsustvu bh. Srba, usvojili Memorandum u gluho doba noći, dok svako spava, 14/15. oktobar 1991. Odgovor bh. Srba, na oktobarsku prevaru, od 9. novembra niko nije uzimao ozbiljno, i preko toga se prešlo kao da se ništa nije dogodilo..." Sve ostalo je povijest -- građansko-vjerski rat u BiH 1992-95.
Gledam danas "prazničnu" atmosferu u sarajevu. Ovo je tuga! Nesretnici i nesretnice koji i na praznik rintaju po pekarama, tržnim centrima, štandovima na pijacama za 400 - 500 KM.Mene je lično stid zbog tih nesretnika! Iako smo bili ubijeđeni da smo 1. marta glasali za suverenu BiH državu ravnopravnih naroda, sve više sam uvjeren da smo glasali za ove Alijine i Bakirove ahbabe -krvopije koji izrabljuju ovaj jadni narod.
@ Mefid M. Poštovani Mefide! nisi daleko od istine! Što se tiče originalnog Mufida Memije nešto se ne čuje, nakon što mu je propao ratni plan da klepi ooogromni stan u Titovoj (više Alpine)...
NA LICE STAVI SMIJEH ZA BOSNU NIJE UMRIJTI GRIJEH, zapjeva Bakir, otprati Sebiju u Zagreb na studij i ode u Trezor BiH duboko pod zemlju da u miru stvara NOVE POKLIKE I SLOGANE !! Jer da nije tako , KO BI DANAS NA ŠEHIDSKOM GROBLJU UČIO FATIHU. Kakvog li paradoksa da u Alijinoj porodici ne bude blagodeti ni jednog jedinog šehida !!!!
Prva slika,clanak neizvjesnost poslije referenduma : "Medjutim,list ocjenjuje da postoje mali izgledi za primjenjivanje sile,jer su se vremena promjenila" -Tako se i danas prica,vremena su se promijenila,sada nema sanse da se sta dogodi....ej koliko se bilo naivno,a i danas takodje
Da.. I slika 7, stav zvaničnog Vašingtona da se silom ne mogu riješavati stvari u Bih.. Koliko naivnosti i tad i sad..
mirno ba spavajte, bit će rata al vam ne smijem reći ništa dok ne vidite sami
Moze li neko reci zbog cega se glasalo za nezavisnost? Jeli zato sto ste mislili da ce vam biti bolje sa njemackom nego sa jugoslavijom?
Ja se sjecam kako smo mi nekad 92ge slavili ovaj "praznik"...Skupimo dosta balija pa ih dobro osolimo i polijemo benzinom i sve strpamo u neku povecu kucu ili jos bolje dzamiju da se krckaju a ispred zavezemo bule i one krepaju cim zamirise pecenje i tako ustedimo na benzinu,i svi srecni :D hahahahah eee bila je to prava praznicka atmosfera...Steta pa nasih komsa balija vise nama ovdje..:( U svakom slucaju,srecan praznik od komsija iz Republike Srpske!!! Da opet zajedno proslavljamo hahahahahahh
@SeriNaMezarju i onda kukas kad neko nrkog tvog bolesnog idola uhapsi zbog zlocina, kmecis kako su sve to lazi a evo ovdje isti zlocin priznajes. Ti si dokaz da fascistima laganje i petljanje nije strano.
Bar da je Alija prihvatio kantonizaciju (Karadzićev uslov da prizna referendum), sve bilo drugacije...
Jeste, trebalo je da se formiraju kantoni po nacionalnom kljucu, cini mi se po tri za svaki narod... A onda je svaki taj kanton trebalo da bira delegate u Dom naroda, srpski kantoni srpske, hrvatski hrvatske, a bosnjacki bosnjacke delegate... Bitno je naglasiti da ni srpski, ni hrvatski, a ni bosnjacki kantoni ne bi imali teritorijani kontinuitet..dakle nula opasnosti za teritorijani inegritet BIH, ali istovremeno omoguceno konstitutivnim narodima da se cuje njihov glas... Zasto Alija i SDA nisu prihvatili to rjesenje ostaje misterija...
Građani i svi patrioti treba da računaju stim da je Dejtonskim sporazumom u Holbrukovoj režiji, u BiH ostavljeno kukavičije jaje, to jest da je ostavio fašistima iz sva tri korpusa u ostavštinu vlast, u mjeri da se BiH nalazi u nezavidnoj situaciji. Neosporno je da politike i Srbije i Hrvatske svim sredstvima kontuinirano rade na rasturanju BiH.
Nijedan narod nije presretan Daytonom, da se ne lažemo, premda su Srbi zbog izgubljene SAO Krajine i Kosova dobili pola BiH. Nikada neće pustiti ni pedlja te zemlje. Tu leži najveća opasnost za nas Hrvate od strane Bošnjaka, a ne Srba. Srbi imaju sud, policiju i etnički čisti prostor i složni su u tome i nije ih briga za nas. A Hrvati nemaju ni TV kanal.
@Tvoj Ujko preseli u hrvatsku tamo je med i mlijeko
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
moze li mi neko reci jedno pravo ili slobodu koju gradjanin BiH nije imo prije referenduma a sad ima
Četnici su planirali ne samo uništit Bosnu no i ubit' i raselit' svakog Bošnjaka. Ali smo him pokvarili raćune. Nek nam živi naša lijepa Bosna und Hercegovina!
– Republika Srpska je stvorena tri meseca pre rata, na bazi demokratskih prava, koja je priznavao svaki kasniji mirovni plan, i nastala je u istoj zgradi Skupštine. A Lisabonski sporazum je predvideo konačni izgled unutrašnjeg uređenja Bosne – kakvo je ono sada. Da ga nije odbacila SDA, ne bi bilo žrtava, ostali bismo bliži, a jedino što se nekome ne bi svidelo bila bi Nobelova nagrada za mir paru Karington – Kutiljero .
Referendum o nezavisnosti BiH 1992. godine je bio greška. Trebali smo kao Albanci na Kosovu čekati bolja vremena.
Ja ne znam šta bi se desilo da smo ostali u krnjoj Srboslaviji. Znam samo da se oni koji su protjerani sa prostora današnje RS nikad neće vratiti živjeti u BiH.
Sandžak nije doživio ekonomski preporod. To što su Bošnjaci iz Sandžaka sposobni za biznis .. to je već druga stvar. To nema nikakve veze sa Beogradom, Srbijom i Srbima. Sandžaklije, na njihovu sreću, mentalitetom su mnogo bliži Albancima.
vise je bila samostalna i nezavisna prije referenduma, sad samo ima vise sirotinje i vehabija
Ovi bošnjaci se doselili od 92-e jer su na kriminalnom referndumu učestovali muslimani...
Što se ti brineš? Ionako si rođen 99-e :)