{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BiH primljena u članstvo Pompidou grupe pri Vijeću Evrope

A
19.11.2014. u 16:00
6
4
BiH primljena u članstvo Pompidou grupe pri Vijeću Evrope
6
Bosna i Hercegovina je primljena u punopravno članstvo Grupe za saradnju u borbi protiv zloupotrebe opojnih droga i nezakonite trgovine opojnim drogama - Pompidou grupe pri Vijeću Evrope, na Ministarskoj konferenciji ove grupe.
Delegaciju Bosne i Hercegovine na konferenciji u Strasbourgu predvodi zamjenik ministra sigurnosti Mladen Ćavar koji je u obraćanju nakon prijema BiH u Pompidou grupu naglasio da je ovo još jedan važan događaj za Bosnu i Hercegovinu, te da članstvo predstavlja podstrek za nastavak rada na suzbijanju zloupotrebe droga, doprinoseći tako sigurnosti građana BiH, ali i zemalja regiona, Evropske unije i šire.

"Potpuno smo svjesni izazova koji predstavlja borba protiv zloupotrebe droga i da se nijedna zemlja samostalno ne može efikasno boriti protiv ovog veoma izraženog problema. Siguran sam da ćemo dati puni doprinos kroz rad i članstvo BiH u Pompidou grupi, ali istovremeno i koristiti iskustva i podršku u multidisciplinarnoj i naučno utemeljenoj politici suzbijanja problematike droga", kazao je Ćavar.

Bosna i Hercegovina je bila jedina zemalja iz regiona koja nije članica Pompidou grupe, te je Ministarstvo sigurnosti BiH intezivno radilo na pristupanju ovoj grupi zamalja, imajući u vidu velike mogućnosti koje članstvo pruža u suzbijanju zloupotrebe droga, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Posebnost Pompidou grupe je njena uloga povezivanja zemalja članica Evropske unije sa ostalim evropskim zemljama kroz razmjenu iskustva i znanja te jačanja saradnje sa susjednim zemljama.      

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: