{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BiH predsjedava Evropskim audiovizuelnim opservatorijem

F
16.1.2012. u 11:09
0
2
BiH predsjedava Evropskim audiovizuelnim opservatorijem
0
BiH predsjedava Evropskim audiovizuelnim opservatorijem
Kemal Huseinović
Bosna i Hercegovina preuzima ove godine predsjedavanje Evropskim audiovizuelnim opservatorijem, institucijom Vijeća Evrope sa sjedištem u Strazburu, upravo kad ova institucija obilježava 20. godišnjicu postojanja, saopćila je danas Regulatorna agencija za komunikcije (RAK).
Predstavnik Bosne i Hercegovine u Izvršnom vijeću ove institucije bit će Kemal Huseinović, generalni direktor Regulatorne agencije za komunikacije.

Evropski audiovizuelni opservatorij je uspostavljen 1992. godine, u vrijeme kada su nacionalne vlade i čelnici audiovizuelnih industrija shvatili da ne postoji pregled stanja neophodan za razumijevanje trendova u industriji.

Zajednička politička volja rezultirala je osnivanjem ove institucije sa zadatkom da prati dešavanja u audiovizuelnoj oblasti. U to vrijeme, kao i sada, cilj Opservatorija bio je promovisanje transparentnosti u svrhu boljeg razumijevanja audiovizuelnih industrija u Evropi kako s tržišno-ekonomskog, tako i s pravnog stanovišta.

Grad Strazbur je ponudio da bude domaćin sjedišta Opservatorija, što je omogućilo strukturalno povezivanje Opservatorija s Vijećem Evrope.

Dvadeset godina kasnije, Opservatorij nastavlja da promovira transparentnost u pogledu pružanja informacija o audiovizuelnim industrijama u Evropi u formi publikacija, slobodnog pristupa bazama podataka i web portala.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: