BiH
2

BiH postala dio studentske mreže ESFL

FENA
Jedna od najvećih studentskih mreža u Evropi - European Students For Liberty (ESFL) od 18. do 22. augusta organizirala je u Gummersbachu trening za novoizabrane lokalne lidere.

Tako je u okviru ove renomirane studentske mreže BiH po prvi put dobila svog predstavnika - Admira Čavalića, studenta drugog ciklusa studija na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Tuzli i lideru udruženja "Multi" koje je ujedno član ESFL mreže.

Students For Liberty mreža ima oko 1.000 studentskih grupa širom svijeta koje međusobno koordiniraju sa misijom promocije ideja slobode.

"Pristup ESFL mreži će biti od izuzetne koristi za bosansko-hercegovačke studente. Osim što će pružati direktnu podršku studentskim grupama, ESFL mreža redovno donira na hiljade knjiga na temu ekonomije i liberalizma, organizuje korisna predavanja, te obezbjeđuje transport studentima za predavanja u regiji ili šire u Evropi", saopćili su iz Udruženja Multi.

Pored toga, studenti dobivaju brojne druge resurse na raspolaganju.

Trening u Njemačkoj je obuhvatio diskusije o ideji slobode, strategiji njihove promocije, te najboljim praksama studentskog aktivizma.

Učesnici treninga, koji su predstavljali ukupno 28 evropskih država, će u narednoj akademskoj godini aktivno raditi na zagovaranju principa klasičnog liberalizma na univerzitetima u svojoj zajednici, ali i šire prema cjelokupnoj studentskoj populaciji.