BiH
0

AIESEC u Bosni i Hercegovini pokreće Global Citizen kampanju

Klix.ba
AIESEC, najveća međunarodna mreža studenata i mladih ljudi, u Bosni i Hercegovini je početkom novog mandata pokrenuo Global Citizen kampanju, program za studente bosanskohercegovačkih fakulteta, a s ciljem da ih pošalje u inozmestvo kako bi pozitivno utjecali na tamošnje lokalne zajednice, a usput se i upoznali i povezali sa najrazličitijim kulturama svijeta.

Program traje od 6 do 12 sedmica, a teme mogu biti: kulturološka edukacija, edukacija o HIV/AIDS-u, podizanje svijesti o okolišu te socijalno poduzetništvo, u zavisnosti od potreba specifične lokalne zajednice.

Studentima koji se odluče za ovo iskustvo će biti omogućene sve potrebne informacije i treninzi kao priprema za predstojeći kulturološki šok, pozivno pismo i viza po potrebi, vodiči i lokalni članovi AIESEC-a kao podrška u svakom trenutku te besplatan smještaj.

Sve dodatne informacije o samom programu, kao i o procesu prijave, svi zainteresovani mogu pronaći na web stranici www.globalcitizenbih.tk.

AIESEC vrši pozitivan utjecaj na društvo kroz iskustva koja razvijaju mlade lidere. Postoji u 124 zemlje svijeta, između ostalih i u Bosni i Hercegovini, i to već 60 godina, a ima viziju da ispuni ljudski potencijal i doprinese miru u svijetu.