Komentari (64)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
I bez stanovnika, odose svi. Ostaje samo administracija i politicari, njih 300.000 i 50.000 savjetnika.
Glasat će sami za sebe :) Danas svi hoće da su političari niko neće da zavrati rukave i da radi...
Evo baš npr. u ovu gimnaziju sa slike ide dosta nepismenih da je to smiješno. Naravno kad u osnovnoj imaju sve petice pa bog zna kako učili, pa onda srednju (gimnaziju) mogu da upišu i sa prosjekom 3.5, a ne sa tih kvazi 5.0. Gimnazija prima 8 odjeljenja po 30 učenika, od kojih je polovina bože sačuvaj, dok ovako deficitarna zanimanja ne mogu razred da sakupe u gradu od preko 200k stanovnika. Evo i fakultete upisuju svi, nema veze da li su prolazili sa dva, tri, četiri ili pet. Štela radi ko podmazana, da tako radi država Švajcarci bi se selili kod nas.
šta će nam, uskoro, goli i bosi!
jock ja! Obućari? :D
ah da na to misliš, upoznata sam s tim, i to oni lošije kvalitete idu za BIH :) tako kad naše koze i kozci odu u Zaru, Beršku, Pull and Bear, i pri tom misle da nose markirano i kvalitettno :D
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
danas ima obuce i odjece od 10 do npr 400km .. Uglavnom navala je kine tako da mnogi kupuju jeftinu odjecu ,
Krojaci i obucari! Pa kome da siju i koga da oblace? Politicari nas skinuse i izuse do gola
Hajd nek mi neko pokaže jednog školovanog vodoinstalatera, staklara, majstora centralnog grijanja, molera, farbara, tokara... Danas su svi "majstori", sve samouki dunđeri...zovneš vodoinstalatera da ti promijene glavni ventil u stanu i imaš garantiranu poplavu... ili pođe izmišljati kako treba da promijeniš cijevi u stanu, koje će ti on jeftino uraditi za 400 KM, da bi ti mogao promijenuti ventil od 7 KM... Bitno je da će budući svršeni maturanti gimnazije biti moleri, farbari, tokari, pekari, vodoinstalateri, samouki "majstori", mjesto da se odmah ide na ove kurentne zanate, koji su traženi ne samo u BiH nego i vani.
ti slobodno svoje dijete skoluj za obucara ili krojacicu.kada je toliko dobro,onda neka ti dijete bude to.licemjeri
Zato ima ucitelja, nastavnika zemljopisa i engleskog jezika, pravnika, ekonomista, menadzera i biznismena...
_"U Federalnom ministarstvu nauke i obrazovanja kažu da se od 1998. godine provode modularni nastavni planovi i programi koji imaju za cilj bolje prilagođavanje kvalifikacija potrebama tržišta rada, ali nije ostvaren dovoljan napredak budući da je neujednačena primjena istih po kantonima." O KAKVOM VI TO TRŽIŠTU RADA PRIČATE? ČOVJEK BI JOŠ POMISLIO I DA POSTOJI TAKVA USTANOVA U BiH? AKO STE MISLILI NA ZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE, TO JE USTANOVA ZA JAVLJANJE RADI OSIGURANJA, A NE RADI PRONALASKA ZAPOSLENJA. TAMO GDJE NEMA TRŽIŠTA RADA, NEMA NI POSLA. A U BiH NEMA POSLA. PREMA TOME, NEMA SE ŠTA NI USKLAĐIVATI, A NI PLANIRATI, NAŽALOST. SAMO LAŽETE JAVNOST!
Ma kakve skole,i ostale gluposti,odmah u politiku ,jer fali nam ministara,predsjednika itd a ako to ne upali,onda nesto u vezi Religijom,i tu se dobre pare prevrcu a kao i ovi prvi,ubjedjen si da cinis nesto dobro,a ustvari pravis od sebe budalu.
Logicno, svi hoce van da idu
Al zati kad pukne cjev!eto Rame s dva fajulteta da popravi..m
tražimo podršku iz vana, borit ćemo se protiv sda, prodali su i sudove
šta će nam ti socijalustički zanati ... najunosniji zanat je sad administrativni uhljeb
cuj ucenici da procjene trziste rada?!?...klinci koji ne kontaju sta se dalje desava....bas ste smijesni...a sto ministarstvo ne pravi strategiju razvoja i planira da kadat koji se obuci u 3-4 godine ima radna mjesta?...gospodo strucnjaci
jesil' ti normalan ... kakvo ministarstvo ... oni se satraše da ugase i ovo što ima ... kakva nova radna mjesta, kakve budalaštine
@kazem....ako ovako rade i treba ih ugasiti...
ostaje ona bez nečeg mnogo bitnijeg, bez ljudi.
blago se nama.
Uz krojače sudbine, naše političare, uskoro nas neće ni biti, tako da je najbolje da zatvorimo sve škole. Svakako najbolje prolaze nepismeni..
ali zato doktora i inžinjera za izvoz ! tako je to kad je kod nas postalo sramotno biti obični radnik ! svi bi u audije a niko u rudnik , zato propadamo i nestaćemo za 10tak godina . Rumuni su već svjetlosnu godinu ispred nas i nikad ih više nećemo stići . najlošiji amo u evropi ! a tješimo se "ima i gore od ovoga " kao npr siera leone i tako te države !