Komentari (50)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
...upravo zato ja NIKAD ne uzimam i NECU da uzimam NIJEDNO drugo mlijeko, ni slovenacko, ni hrvatsko, vec samo mlijeko iz bosne!
da, da, majku li vam poganu! bih smije izvoziti samo sirovine da ih vi mozete dalje preradjivat pa nama tuhat po vasoj "europskoj" cijeni. djubrad duplostandardska!
Treba smjeniti ministra poljoprivrede.
uvijek je zabavno kad bosanas insistira na svjetski priznatom certifikatu: " ma,buraz,ja ti garantujem" :)) samo je pitanje koliko stotina godina ce proci dok se to ne shvati?
zanimljivo, drvo ima valja a ono raste iz iste zemlje iz koje raste i trava i žitarice koje jedu naše krave.
Ja izvozim majcino mlijeko u EU zemlje,jedna litra 400 eura,al ide poso ko halva,al moram raditi punom parom na radjanju djece..samo me neko treba oprašivat,zato ja ovoliko molim..nije bitno ko je oprašivač
a zašto onda ne možemo izvoziti makar mlijeko u prahu.... u njeg nema 1/3 vode (3dcl/l)...
pa ovo je samo veliki plus za bih.....bice jeftinije domace mlijeko.....blesavi narod pije uvozno milijeko a u eu su krave odavno postale mesojedi a ne biljojedi...sta mislite na koji fazon njihove krave daju 50 litara mlijeka????
Ama to su ti ratovi trgovaca. mijeko nema ovaj certifikat, onaj certifikat, pa ona Ph sra nja... Trgovački ratovi.
znam da su.....ali ti kazem da to gradjanima samo odgovara.....malo ce trpiti gazde jer ce se manje bogatiti ali ce gradjani piti puno zdravije mlijeko...vjerovatno i jeftinije.....i jos jedna bitna stavka manje ce se uvoziti a i budzet ce manje placati gazdama poticaj za izvoz,koji je sad 0,10 maraka za izvezenu litru mlijeka....znaci ovo ima visestruke pozetivne efekte.....
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Hahaha vidi sad ovo,pa tacno nas natežu ko zadnje :-)
1. zato mozemo sami sebi proizvoditi i pokriti trziste i nemati potrebe za uvozenjem predlazem klix-u da napravi neku vrstu online ankete koje mlijeko kupujete odn. mlijecen proizvode, ako vec nije bila 2. onaj ko kod nas provodi kontrolu kvalitete sirovog mlijeka i onaj ko je zaduzen kao resorni za njega ocito ne rade i nisu ni radili svoj posao, jer ako je tako onda necemo ni sami sebi moci prodavati
Nema ovdje kontrole ničeg živog. Kakvu mi to hranu jedemo? Šta rade naše službe za kontrolu kvaliteta i inspekcije? Za šta tačno primaju plate?
mi jedemo svasta ali za to nam nije kriva eu vec nasi kriminalci koji su u stanju da uvezu najveci otrov samo da sto bolje zarade
Svaka mu cast ko je god ofo sastavio. Ruke mu se pozlatile. Nasi degeni sve kontaju nekog prevarit, kao oni glupi mi pametni. Svaka ti cast, ko god da si.
MLIJEKO JE KATASTROFA U 1 LITRI SIPAJU I PO 3 DCL VODE U izvještaju, koji je objavljen 26. marta, navodi se da na lošu kontrolu proizvoda utiče nedostatak profesionalnog nadzora, saznaje BHRT. "Kvalitet sirovog mlijeka je zabrinjavajući. Samo nekolicina proizvođača mlijeka pridržava se kriterijuma o kvalitetu mlijeka propisanog u EU i zbog toga količina sirovog mlijeka proizvedena u BiH ne može zadovoljiti standarde izvoza u EU", navodi se u izvještaju EU. U izvještaju se navodi da je kontrola stoke veoma površna i nije pouzdana, da je proces sertifikacije mliječnih proizvoda, takođe, površan i nepouzdan, te dodaje da su primijećene lažne izjave o ispravnosti mlijeka.
mlijeko je katastrofa i nije ni čudo što se ne izvozi u litri mlijeka 3 dcl vode
Bit će bolje kad poljoprivrednici shvate da trebaju napravit ministarstvo poljoprivrede na državnom nivou.