Komentari (203)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sto bi ovdje zavrsili 3 fakulteta i radili za 350KM kad bilo gdje u svijetu ih cijene cak ako cestu metu..
čak i više cijene radnike koji se bave čišćenjem nego birokratske
Bolje na zapadu mesti cestu nego u BiH biti doktor
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Odliv mozaka
odliv mozgeva
23% prebjega s 23% islamskog kalifata. :)))
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Šta će kad za omladinu nema nikakve perspektive u ovoj državi
idu na specijalizacije! vratit će se oni...
Uzmi bolan radi nesto izigravas mi tu nekog ofucanog playbojaq
Za njih smo tamo ko kinezi kod nas .Al dzaba mi mislimo da je svugdje bolje.....I na kraju se vratimo sa penzijom, nemamo ovdje ,nemamo ni tamo, a djeca neki stranci nece ni da znaju za nas.DIPLOMSKI RAD Sene M.-DRAMA-BIĆE-BIĆE najbolje govori o tome
a koji bi se lijepi vrachao sa penzijom?
@A92 Vjeruj svi ,ne mogu platiti rentu za stan jer ostalo ode na hranu,
PRIKAŽI ODGOVORE (10)
Ovo ce se nazalost iz godine u godinu povecavati, zavrsis skolu u svojoj zemlji i ides drugome davati napredak. Zalosno, ali istinito.
ne ide niko da drugom daje napredak, nego da SEBI obezbjedi buduchnost dostoju chovjeka. Meni je zhalosnije ostati i nadati se nekoj boljoj buduchnosti koja nikad neche dochi. Nije niko pupchanom vrpcom vezan za zemlju u kojoj je rodjen, stoga,, put putuje Latifaga...
Ja ne znam sta cu vise od sebe. Imam autosalon , dve prodavnice i kafic. Radim u Poste Srpske .
I ja sam vlasnik dvije pumpe i lanca za biciklo.
"Ti procenti nisu jos alarmantni.Bice njih dosta koji ce pokajati ili pomiriti s cinjenicom da ce vani raditi nesto sasvim drugo od onog za sta su skolovani!"
pokajati shto nisu ostali da NE RADE za ono za shto su sholovani i shto NE RADE ni ono za shto nisu shkolovani...
Sinoć kad sam gledao CD Hadžifejzzovića gost bio dr. Gavrankapetanović, šta se radi u KC, koliku štetu ona koza bakirova radi ćaća je ye6o njezin, i bakiru sam ye6o mater sto puta, i sda, ima li ko da mu kaže da to što mu žena radi je KATASTROFALNO.
@arjuTOKINGtumi prvi put da se složim s tobom, dok ne pises protiv zena
Pa ja sam mislio da BiH napustaju samo hrvati, barem tako se da iscitati iz bosnjackih medija... ovih ostalih 77% visokoobrazovanih ima diplome univerzoteta u travniku i nakaceni su na budzet
Jedan doktor nauka Njemacku kosta vise od pola miliona eura, a iz BiH ga dobiju bedplatno
@muradif12 Nemoj biti siguran
sve je ovo smisljeno od strane velikih sila i svjetskih mocnika. Nedavno citam clanak u kojem se kaze da je Njemacka uvela veliki broj "stranaca" samo da bi parirala niskim cijenama Kine i Indije, tj. ovi sto dodju moraju pruziti isti kvalitet rada kao i Švabo a za uzvrat ce biti placeni ispod svakog nivoa ali, ce biti placeni...
Sve je to tacno samo oni nikada nece da rade sto radi svabo.Oni ce da rade poslove koje svabo nece da radi...S tim da bi mogli opstati,bice prinudjeni da budu robovi modernog doba.Znas kako to ide.Da bi dosao do kuce i automobila,podices kredit koji ces narednih 30 god da vracas,Imaces omcu oko vrata...
Samo što su se malo zayebali sa tim, uveli ljude koji znaju samo uništavati i silovati. Ne znaju koristiti WC šolju, o čišćenju iste da ne govorim. Korištenje strojeva u tvornicama im je ravno naučnoj fantastici, ne mogu takvi ljudi ništa naučiti. Tu naravno ne mislim na Bugare, Poljake, Bosance itd.
dedera ovi s travničkim diplomama izmjenjajte imenicu mozgovi po padežima! ko zna?
Ne uči se to u Travniku. Ta sofisticirana znanja stiču se samo u Sarajevu, inače posebno tražena za pranje stražnjica švapskih baba.
Kakve to ima veze ... Evo ja nisam visoko obrazovan i cekam papire za odlazak u inostranstvo!!!Za mnoge od njih mogu opusteno reci i da nisu vrijednih svojih diploma.Velika vecina je njih do diplome doslo mufte. Uzmimo za primjer Bakira.Lik je bio ispod prosjeka student i ?Lik vodi jedan narod.Milorad dokazan u sveri sverca i vodi drugi narod.Za Dragana ne znam ali znam da predstavlja treci narod.
al Bake i Dodo ne idu nigdje, ovdje je rijec o ljudima koji su otisli...žišku?
Na kraju krajeva ne moze se u BIH zivjeti od 500KM. E sada ko ce da nayebe?Pa poslodavci.Veoma brzo ce doci vrijeme da nece imati koga da zaposle.I nemoj da mislite da drzavu to interesuje.Evo ja sada znam bar pet dobrih firmi koje traze vozace.Ali njih nema.Ko zna da vozi,vozi spediciju.Nema vise ni vozaca za 600KM.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
tamnica naroda ..
To je tako u nacionalizmu i jednoumljima.Bore se za podjele a ne bore se za ekonomiju