{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BiH na dnevnom redu Monitoring komiteta

S
6.9.2013. u 08:05
3
0
BiH na dnevnom redu Monitoring komiteta
3
BiH na dnevnom redu Monitoring komiteta
Mladen Ivanić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Prijedlozi izvještaja i rezolucije o funkcionisanju demokratskih institucija u BiH na dnevnom su redu sastanka Komiteta za poštovanje obaveza i angažmana država članica Vijeća Evrope – Monitoring komiteta, koji će biti održan danas u Parizu.
Predviđeno je da članovi Komiteta razmijene mišljenja o Revidiranom prijedlogu izvještaja i glasaju o Prijedlogu rezolucije o poštovanju obaveza i angažmana Moldavije, kao i o prijedlozima izvještaja i prijedlozima rezolucije o postmonitoring dijalogu sa Monakom, odnosno napretku procedura monitoringa Skupština u periodu juni 2012. – septembar 2013.

Najavljeno je da će učesnici razgovarati i o izvještajima u vezi sa posjetama Ruskoj Federaciji i Gruziji, te obaviti imenovanje izvjestioca za postmonitoring dijalog sa Bugarskom.

U ime Parlamentarne skupštine BiH u radu sastanka Monitoring komiteta učestvovat će članovi Stalne delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope Milica Marković i Mladen Ivanić, najavljeno je iz Parlamenta BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: