BiH
3

BiH na dnevnom redu Monitoring komiteta

SRNA
Mladen Ivanić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mladen Ivanić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Prijedlozi izvještaja i rezolucije o funkcionisanju demokratskih institucija u BiH na dnevnom su redu sastanka Komiteta za poštovanje obaveza i angažmana država članica Vijeća Evrope – Monitoring komiteta, koji će biti održan danas u Parizu.

Predviđeno je da članovi Komiteta razmijene mišljenja o Revidiranom prijedlogu izvještaja i glasaju o Prijedlogu rezolucije o poštovanju obaveza i angažmana Moldavije, kao i o prijedlozima izvještaja i prijedlozima rezolucije o postmonitoring dijalogu sa Monakom, odnosno napretku procedura monitoringa Skupština u periodu juni 2012. – septembar 2013.

Najavljeno je da će učesnici razgovarati i o izvještajima u vezi sa posjetama Ruskoj Federaciji i Gruziji, te obaviti imenovanje izvjestioca za postmonitoring dijalog sa Bugarskom.

U ime Parlamentarne skupštine BiH u radu sastanka Monitoring komiteta učestvovat će članovi Stalne delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope Milica Marković i Mladen Ivanić, najavljeno je iz Parlamenta BiH.