Mijo Krešić
0

"BiH može dobro funkcionirati ukoliko se pristupi rješavanju nacionalnog pitanja"

FENA
Mijo Krešić
Mijo Krešić
Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić kazao je da BiH može dobro funkcionirati kao država ukoliko se iskreno pristupi rješavanju nacionalnog pitanja na način jednakopravnosti za sva tri naroda i ostale.

"Rješavanje pitanja liberalizacije viznog režima važno je za Bosnu i Hercegovinu, među ostalim i jer se pokazuje da država može brinuti o svima", kazao je Krešić na studentskoj tribini "Mladi i politika" koja je u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva "Napredak", Glavna podružnica Tuzla i Franjevačkog samostana sv. Petra i Pavla upriličena sinoć u Tuzli.

Krešić je tom prigodom pozvao mlade ljude da se aktivno uključe u politiku i tako odlučnije počnu kreirati društveni ambijent za svoj prosperitet u BiH i prosperitet generacijama koje dolaze.

Govoreći o politici i dotičući se resora sigurnosti, Krešić je kazao da kolektivne predrasude kod mladih o političarima "nisu uvijek na mjestu".

"Pogrešno je stvari generalizirati, a o svakome političaru treba ponaosob stvarati mišljenje kroz njegova djela", istaknuo je Krešić dodajući da će svaki odgovoran političar zaozbiljno prihvatiti kritiku mladeži.

Na posebno pitanje mladeži što HDZ BiH, stranka iz koje dolazi, nudi mladima, Krešić je odgovorio da ta stranka nudi prostor za aktivno političko djelovanje te mogućnost zapošljavanja razmjerno postignutim izbornim rezultatima.