Prema izvještaju WEF-a
0
BiH među šampionima po "odlivu mozgova"
Komentari (99)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
I meni se odlio mozak na zapad, a tijelo ostade ovdje.
NEMA MJESTA INZINJERIMA U ZEMLJI U KOJOJ JE SEKRETARICA MOCNIJA. FUCK OFF.
nista me ne cudi, nit ce me cudit
samo bu.d.al.e idu vani da se skoluju....meni ovdje u bosni veoma lijepo....odem na posao kad hocu, pregledam paciejnte kada i koga ja hocu..nikom ne polazem racune ni za sta...sve i da u.b.ijem nekog pacijenta nehoticno (svakako sam za steku cigara polozio anatomiju i fiziolgoiju u ratu) sta ima veze...meni je u bosni veoma lijepo ....
Moderni diktatori različitih profila i utjecaja potencijalne detronizatore/konkurente eliminiraju različitim metodama. Fizička likvidacija, proceduralno dolazi na kraju, a prije toga dolaze razne metode institucionalnog šikaniranja i eliminiranja. U kontekstu modernog vremena to može biti sistematsko otežavanje integracije u matična društva svršenicima različitih, svjetski priznatih univerziteta, i to kroz nametnute, apsurdno skupe nostrifikacije marljivo stečenih svjetskih diploma. Najžalosniji dio je da te svjetski priznate diplome (koje naizlaze na otvorena vrata u cijelom naprednom svijetu) moraju doći pod urokljive oči organa zaostalog lokalnog ministartsva obrazovanja, koje uživa apsurdno smiješan rejting u svjetskom obrazovanju. Ova pojava, naravno, dovodi do nepovratnog odljeva umova, koji svojim znanjem i konkurentnošću mogu ugroziti krute i privatno-interesne životne predstave inferiornih mini-diktatora.
evo i ja otiso na hadjj i nikad se vratio nisam u Saudiskoj Arabiji sam cjenjen i dobro placen strucnjak.
Čitajući komentare sasvim je jasno da su samo bolesni mozgovi ostali u BiH.
što sad neidete u iran, pomoći braći svojim super-mozgovima, kad već stalno pljujete po americi i zapadu. koji ste vi suncokreti, muslimani.
odoše naši mozgovi, što su polagali s onom bubicama u ušima i kolegama šaptačima. neznam samo ko će im tamo šaptati.
Od kako se moj mozak odlio, trbuh mi je sit....
Bosna je sampion!
Prije no sto pocnes prozivati druge radi gramatike i pravopisa malo poradi na sebi. \"Naj gore\" se pise sastavljeno :)
e bas je prosli sistem i istomisljenici krivi za ovu situaciju, glad i propast, i jedini problem koji istok ima. eto da samo nas nema ovo bi sve cvjetalo.. .stvarno smo blokada razvoja i inteligencije u pravu si sarajlija, samo da nas nema ovo bi bio raj na zemlji i mozgovi se ne bi odlijevali
ima tih mozgova kod nas koliko god hoćete.
@sarajlija ...nije problem prošlog sistema...nego problem mentaliteta u glavama prosječnih balkanerosa...a takvih je 90%...balkan halali sve osim znanja, truda i uspjeha...čista zavist nesposobnih i neinteligentnih, lijenih i sveznajućih praznoglavaca...
Znaci @commi Suti, jer bas TI i tvoji istomisljenici su JEDINI problem koji istok ima. Licno ti i tvoji su razlog za glad i propast, NIKO DRUGI. Sam si kriv za SVE! Mislis da si pametan ali si ustvari GLUP.
@commi Vidis, to je jos jedan mortalni problem koje post socijalisticke propale (sve su propale) drzave imaju, vaznije je ime/diploma/religija/status od truda. Na zapadu toga nema, da si Musliman/Budista/Siromah, onog trenutka kad se potrudis neko ce ti primjetiti trud i dati sve od sebe da te nagradi.