Inzko za The Guardian
0
"BiH je u najtežoj krizi od rata"
Komentari (90)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jedan predsjednik,kao i u svakoj drugoj normalnoj drzavi!Kome se ne svidja neka ide tamo gdje to imaju tri predsjednika ili neka poteze to pitanje u Serviji ili Hrvatskoj.KONSTITUTIVNOST tri naroda iako dva od ta tri naroda granice sa maticnim drzavama je jedna od najvecih demokratskih tekovina. Hvala Inzko,hvala demokratskom svijetu na podrsci i borbi protiv povampirene milosevicevsko-tudjmanovske fasisticke politike! Ova kriza je pokazatelj da treba promjeniti Dejton i stvoriti normalnu drzavu sa jednim predsjednikom i jednom policijom kakva je bila R BiH.Sve ostalo drugo vodi u rat,sukobe i netabilnost u regiji i regionu Bog Bosna i Bosanci!
Kriza nije dosla sama od sebe, negood tebe i takvih kao ti da bi ucvrstili svoje pozicije i ukazali na nezaobilaznu potrebu da vi ucestvujete u kreiranju zivota i smrti na ovim napacenim podrucjima. Da vas nije bilo sve strane bi se do sada pomirile, a prije svega nebi ni ratovali, jer je rat trebao vama , a ne nama.
JA SAM MALI CRNI COKATI ČOVEK
bas me interesuje koliko ovaj Dodik moze skociti dok glavnom ne udari u F16?!
http://www.youtube.com/watch?v=4ne_ZIGT0jU
Pa i nasi momci su bili u patikama na pocetku pogledaj malo snimke sto la.zes samog sebe? Nego taj embargo daj ne prosipaj se koji bre embargo mislis sankcije sto smo mi imali. A koji vas embargo bre la.zovi patolosko bol.estni la.zovi te imas izjave najvisih politicara tako vasih tako stranih da je to bilo samo zato da su mogle samo određene države da prodaju or.uzje i to najvise amerika francuska i engleska. Sta bre la.zes lo.pove. Sto je onda Patri.ljiga spremla naoru.zanje i formacije vec 89\" sto su krenuli sa nap.adima na pitomce i ter.orizirali i opkoljavali kasarne odakle im onda onoliko protivtenkovskog or.uja na pocetku dok su bili u patikama MA.RS BRE ST.OKO POTURCENA POVRACA SE NAM VISE OD VASIH BOL:ESTNIH LA:ZI! SM:RADOVI SMILITE SE SAMI SEBI SER:ONJE US:RANE!!!
Pretorian vlaše ja sam rekao da ti prethodni moj texst neces shvatiti (ispran mozak)!!! a i dobro znam kad vi sve kontate ....poslušaj dušmana kupi traktor i živi blizu Drine, i za svaki slučaj nauči plivati !!!!
Kako si samo GLUUUUUP COKATI EU i Vijeće sigurnosti su uveli embargo na naoružanje u BiH,dok su Srbi imali bukvalno sve,krenuli su furiozno u rat,mnogi su napustili svoju imovinu a da puš.ka nije pukla,s obzirom na vojnu moć mislili su se brzo vratiti ali nije išlo,u tim svojim namjerama su počinili najveće mas.ovne zl.oči.ne poslije 2 sv.rata. Kasnije je cokati NATO se umiješao,kasnije,tek negdje krajem rata. Imali ste arsenal i vojsku a 92 su vam se suprostavili momci u patikama.
Dodik je objasnio šta Srpska očekuje posle referenduma: - Izmene i dopune Zakona o tužilaštvu i sudu, ukidanje retroaktivne primene zakona, nemešanje u rad nižih sudova, prioritetnu listu ra.tnih zločina prema Srbima - istraživanje Dobrovoljačke, tuzlanske kolone, zl.očina Atifa Dudakovića... Ako nastave da nameću rešenja, ne isključujem ni referendum o statusu. Nismo avanturisti bez pameti i nismo pali s Marsa, ali ovakav tretman nećemo dozvoliti - završio je Dodik.\" Za ovo su potrebna mu.da u politicara a ne danas samo gledamo fuk.are koje se gu.ze jevropi i americi i njenoj volji!!! Kapa dolje Care
Janicar pa stvarno si gl.uplji od zida jel ti to mene il sebe la.zes? Pa na pocetku ra.ta mi smo zauzeli 72% BIH ako si zaboravio gl.upane zat.ucani i stali kad je svet poceo da vristi skupa sa vama pic.okama koje ste vristale celo vreme a krenuli sa dva put vise vojnika na nas. I dalje zauzeli i stali zbog sveta i sve do kraja ra.ta dok nije nato kreno vi nista zauzeli niste i o kakvim ti uspesima onda zat.ucanim jeb.em te tako gl.upa!!! Jel o tim da je 100.000 vojnika tu.klo i bal.je i us.rase skupa da im je trebo nato stic na pomoc da su mogli da ostvare neke rezultate. Jel o tim da je 100.000 vojnika tuk.lo oko 700.000 neprijateljskih i jos pored sankcija i jos vezalo i onesposobilo UN i nato! Jer mozda o recima kliktona gde kaze\" Srbi imaju manje vojnika ali imaju vise tehnike i znaju da je iskoriste do maksimuma\" 1:7 je bilo i jos ste dnevno kukali HEEEELLJP BAAAZNIJAAA ĐEEENOOOSAAAJD MR:S TAMO BRE
Ma samo ti nabijaj i mrzi,ko ti jm nisi ti nikada volio BiH,ko te j3b3 šta ćeš ti opstruirat lol,samog sebe ako je tvoja zemlja što ne koristite recimo zastavu iste??? pročitani ste davno i slabo vas ko više smatra za ozbiljno sam sebe demantuješ u istom postu,kažeš da nabijaš na neku stvar a već u sledećem retku pišeš da je ovo tvoja zemlja LOL pa ni sam neznaš na čemu si
Ja sam Hrvat i neću da idem iz BiH. Niste me ni puškom mogli otjerati, a ne ovako. Ovakvu državu ne volim. Voljet ću je kad ja u njoj budem mogao izabrati svog predstavnika baš kao što to mogu Srbi i musljemani. Dok ne bude tako, ja ću da sve opstruiram, da mrzim i nabijem na onu stvar sve one koji mi to pravo uskraćuju. Ja sam Hrvat i ovo je moja zemlja.
Bravo Janjicaru! Izgleda da si i sam sebe odusevio svojim komentarom pa si odvalio jedan \"thumbs up\". I pridruzio si se skupini cyber ratnika. Evo ja sam se ziv isprepadao.
Pretorian ,slušaj vlaše ja iznesoh činjenice a ne razloge...a o razlozima sa tobom ne mogu diskotovati jer ne kontaš(imate ispran mozak) evo samo jedan da probaš skontati na početku rata u BIH imali ste sve što je potrebno jednoj strani da dobije rat za nekoliko dana (avioni ,tenkovi,artiljerija,centre veze,pješačko oružje,municije koliko hoćete,generale,srbiju itd.),dok mi nismo imali nijadan komad ničega ovog, osim poneke puške sa malo municije i opet niste ništa ostvarili od zacrtanih ciljeva vec izgubili rat...Toliko o tome koje jad i bijeda i kukavica a sad da se zapuca iako smo ravnopravni po svemu dajem vam 72 sata ...ali ti opet neces skontati dok se ovo ne desi što ti govorim a vjerovatno ni tad opet ce tražiti uzrokr u ekom drugom a ne u sebi...
Sve dok je tako ovaj austrijski licemjer i probisvjet nema sta da brine, njegovi racuni u austrijskim i svicarskim bankama ce rasti svakodnevno... BiH je okupiran zemlja kao isve zemlje ex Jugoslavije..
\"BOŠNJACI\" =?
PRIDRUŽIMO TI SE STARAČI NA SPOLNI ODNOŠAJ.