Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Naravno da postoji institucija koja izdaje dozvole, i te antene i kablovi koji nekome lice na radioamaterske, nemaju obicno s radioamaterima ama bas nikakve veze. Ko god ima ista protiv radioamatera, ili misli da mu neki radioamater smeta na bilo koji nacin, ima pravo da se obrati RAK-u, s tim da obrati paznju da u koliko se pokaze da problem nije u radioamateru nego u losim instalacijama, losem TV prijemniku, nekvalitetnoj opremi sa strane onog ko prijavljuje itd, RAK ce naplatiti kaznu njemu, a ne radioamateru. 73!
Ne da nije katastrofa nego je veoma lepo priznanje radio-amaterima Bosne i Hecegovine. To sto smo u 21 veku nikom ne smeta sto npr. na Olimpijskim igrama postoji disciplina bacanja (kugle, kladiva, diska ili koplja) ili jos crnje i gore, zamislite u 21. veku se neko bavi trcanjem i skakanjem. To sto je era satelitskog interneta ne sprecava milione zaljubljenika u tehniku da se bave ovim fantasticnim hobijem. Pozdrav za sve one koji razumeju sta ovde pise. 73 de YT9A
zna li iko kako se moze postati radio amater, gdje se treba prijaviti? lijep pozdrav
Presmijesno u doba satelitskog interneta. Uzas gdje zivimo.
Svaka cast Bosni i Hercegovini !!!
Želim da ovom pilikom pohvalim marljive radioamatere koji su dali nemjerljiv doprinos građanima u toku rata. Međutim nakona 95 god. mnogi su se počeli baviti radio-amaterizmom i tada su poćeli nastajati i određeni problemi.Naime gotovo da ne postoji zgrada u Sarajevu da na njoj nema kojekakvih ogromnih antena, kablova sa zgrade na zgradu itd. Ćesto se dešava da u stanovima televizori daju neartikulisane zvukove pomiješane sa glasovima r. amatera. Isto se dešava i u zvučnicima računara. Hajd sve to čovjek nekako može trpjeti ali se zapita dali za takve antene neko treba da izdaje dozvole i koliko su štetne po zdravlje građana tj. dali postoji i nekakvo zraćenje. od tih radio talasa.