Komentari (68)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Care moj, poserem se na BiH, u svemu smo najgori i najlošiji...
Sad ce Efendic da kaze da je elementarna nepogoda zbog brzog rasta trave!?!?! Ama nije se Mujo usro sto je hala daleko, vec sto nije na vakat kren'o! Tako je i sa travom! Da ste je na vakat kosili nebi ovolika narasla.
Haj nek smo i mi centar neceg, brate...
oni koji imaju alergiju znaju kako je ;)
VLAHOVI SMRDU
ja sam prosle godine djetelinu posijo, boze dragi sama ambrozija nikla. ko kontrolise to sjeme. ja ono svojo pokosio i popiso se na ono, nece koze da jedu.
najbolje je iscupati je iz korijena, zasto koristiti herbicide i zagadjivati zemlju i rijeke.... treba naci koji period je najbolji za unistenje ta napasti i organizovati u citavoj zenlji radnu akciju da se to pocupa i spali.... ne koristi pojedinacno kad ce se ona prosiriti i na ociscenu teritoriju... zato treba raditi sistematski u citavoj zenlji jedan ili 2 vikenda ... ali treba ovi strucnjaci da kazu kada je to najlakse i najbolje...
mozda, postanemo imuni na alergije uzrokovane ambrozijom ....ha,ja
cupo travu,dobio osip po rukama ko da antraks imam,stid me u javnost izac
Kada krenu pravedni poticaji za poljoprivredu jedinu rentabilnu istinski kompetitivnu granu BiH privrede prema Europi, koja nas se boji jer zna da imamo taj poljoprivredni potencijal, s kojim bismo zdravom hranom mogli oboriti najmočnije europske ekenomije, tada će BiH krenuti ka "zelenoj grani".Ovako, lobijima je u interesu da se ugasi BiH poljoprivreda, stočarstvo i ribogojstvo, pa makar mi bili centar svijeta razvoju ambrozije, planetarnog alergena br.1.
I radikalizma nazalost...
Konačno prvi.
Amerikanci su nam ambroziju gratis poslali..
Borite se protiv nacionalizma i kaznjavajte pravna i fizicka lica za sirenje istog.To ti je isto kao da dobijes gangrenu a ti forsiras da se rijesis mitisera...
Neki dan u tramvaju sjedi iza mene djikan sa Pala a ljudi moji sto covjek smrdi ne bi mu pomoglo ni da se kiseli 3 dana kupat se ne zna msm nema vode svakako al pljuvat grad u kojem radi i bez kojeg je niko i nista to zna...TREBA NAPISATI KNJIGU KAKO NAGOVORITI DJIKANE DA SE PERU
http://alternativno.net/2017/03/11/ambrozija-hrana-bogova-najzdravija-biljka-koju-nam-je-bog-dao-najopasnija-za-farmaceutski-lobi/
  Takođe, kao prašak i čaj, upotrebljava se lokalno/spolja, za zaustavljanje krvarenja površinskih rana kože ili sluzokože nosa i za smanjenje izraženije maljavosti. Jači čaj utiče na funkciju bubrega, održava tonus želuca i polagano uravnotežuje cirkulaciju krvi – ovo je korisno za tretiranje hroničnog zadržavanja vode u organizmu, posebno u kombinaciji sa tretmanima jetre i stimulacijom znojenja.
– Poznati ljekar William Cook opširno savetuje 1869. godine kako valja koristiti ambroziju… Lišće ima stimulativno, adstringentno, gorko svojstvo, trajnog djelovanja. Popareno, u vidu infuza/čaja, koristi se protiv proliva i lakšeg oblika dizenterije; korisno je kod pojave materičnog, želudačnog i plućnog krvarenja; za ispiranje rodnice kod dugotrajnog belog pranja u žena, paralelno sa pijenjem čaja.