Komentari (69)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
To bi opet palo na leđa srednje klase. Smislit će da je svako ko ima krov nad glavom bogat. A stranački bogataši će dati mrvice.
Treba oporezivati imovinu koja se ne koristi, npr lik izdaje stan ili poslovni prostor i trazi ogromnu mjesecnu cifru za to kojom bi ukoliko izda rjesio sebe i prst u uho, s druge strane imas nezaposlene koji bi krenuli u neki biznis ali skupa im kirija za pos.prostor. Zato lijepo puknes porez na nekoristenje parazitu pa kad parazita opalis po dzepu letice po bilo kojoj cifri da izda pos.prostor ili da radi. Vecina svoje pare drzi u nekretnini ovim bi morali te pare da oslobode
znaci ima u selu lezihljebovic,spava do podne ustane ode u kladionicu izgubi i zadnju marku...ima drugi vrijedan porani,stado od 100 ovaca... sad on treba dati lezihljebovicu da bi imali isto?
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Uzmite jednu vreću i od mog Bakira.
Bakir je napustio internet...
@ken parker Neda taj ni vreću ni išta iz te vreće.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Pa ovdje sirotinju oporezuju upravo ti Bogati već 25 godina
Ekipa, istrazite novu kriptovalutu Pi, rudarenje preko smartphonea jednim klikom dnevno,BEZ ULAGANJA, izlazak u mjenjacnice je planiran za kraj godine. Vec sada su prvi barovi u Zagrebu uveli placanje s Pi valutom, a coin i dalje, u ovoj ranoj fazi, mozete skinuti jednim klikom dnevno. Prikljucite se projektu i pustite vas smartphone da sam zaraduje za vas. Skinite free app preko App Storea ili linka https://minepi.com/amazingorion i ulogirajte se s imenom i prezimenom te kodom (amazingorion)
Samo priča o porezima, nametima, taksama.. A neće se sjetit povecati plate koje su u rangu africki zemalja.. fuj mamu vam..
Jao jao koja glupost pa bogati i jesu najvise oporezovani, treba deregulisat zakone od silnih poreza, dok kod nas u BiH treba uvesti kapitalizam obzirom da smo i dalje u socijalizmu, placamo za stvari za koje nemamo uslugu, tipa zdravstvo, da svaki mjesec odvajam pravim strucnjacima (doktorima) 300+ KM imao bi vrhunsku skrb onda kad mi zatreba. Ovako dajem novac uhljebima na budetu plus nemam nikakvu uslugu za to, pa na obicne preglede bi trebao cekati po 2-3 mjeseca do tad ko ziv ko mrtav!
Da,treba oporezivati bogate i njihovu imonvinu, ali Zakonom zaštititi radnike koji rade za večinu lešinara, koji bi onda kompenzaciju radili preko njihovih leđa! Treba uraditi to neko stručan, kao i procjenu bogadstva pojedinaca, s time da strogo treba zabraniti prebacivanje imovine na druge osobe i članove porodice!!!! Puno je tu stvari koje treba, al prije svega neko Koordinacijono neosvinso tijelo- inspekcija, da ispita imovinu pojedinaca i njihove skrivene račune.....
Potrebno je rijesiti se kapitalizma.
@DirektUbrain, e takvi kao stio si ti trebaju pomoc. Ne trazim i ne ocekujem milostinju a meni je dovoljno sto zaradjujem i hocu da ustajem rano. Daj mi svoj mejl da ti posaljem platnu listu. Mislim da je 5000 km normalna zarada i dosta mi je. ( da pet hiljada poslije poreza )
Kakva ziva pandemija. Bogati se bogate po buticima...
Došlo je vrijeme za resetovanje globalnog privrednog sistema i novu preraspodjelu bogatstva, po principu prestaju da važe sve valute u svijetu, svi dugovi se opraštaju-brišu, države emituju nove novčanice i u skladu sa ekonomskom moći dodjeljuju novac svakom državljanu jednako. Najbogatije i najrazvijenije zemlje dodjeljuju 20% tako nastale novčane mase zemljama u razvoju. Ovo je siguran put u munjeviti privredni i trgovinski rast i rast BDP svih zemalja svijeta, bez "lomova" ?
Mislim da bi bilo sasvim dovoljno oporezovati politicare i budzetsku hobotnicu istih, a privatni sektor obavezno zaobici. Od tog poreza bi se lagano mogli servisirati svi prispjeli krediti, cak bi bilo dovoljno i za poticaje malih i srednjih preduzeca. 🇧🇦❤️🇧🇦
Ispade da onaj ko radi i ulaze svoj novac u nekretnine, a ne u skupa putovanja, mobitele....opet na.ebe
BiH i svijet poslije pandemije: ukidamo PDV, ukidamp akcize na gorivo od 200%. Ukidamo poreze na plate! Poreze treba ukidati i smanjivati za dobrobit sviju a ne povscavati! Za sta treba da povecavamo, da bi nam mmf uvalio jos kredita?! NECE MOCI OVE NOCI! PRVO STO RADIMO JE REFERENDUM ZA UKIDANJE PDV-A !!!
Pricaj mi pricu...
Kapitalizam je kriza!
Sad kad proglase bogatim sve one koji zarade iznad 1000KM mjesecno.