|

BiH i Crna Gora intenziviraju saradnju u oblasti evropskih integracija

BiH i Crna Gora intenziviraju saradnju u oblasti evropskih integracija
10
Klix.ba
9.2.2017. u 14:50
12
komentara
10

dijeljenja
BiH i Crna Gora intenziviraju saradnju u oblasti evropskih integracija
Vijeće ministara BiH danas je, na vanrednoj sjednici, utvrdilo Prijedlog sporazuma o saradnji između Vijeća ministara BiH i Vlade Crne Gore o procesu pristupanja Evropskoj uniji.
Na ovaj način Vijeće ministara BiH i Vlada Crne Gore na bilateralnoj osnovi intenziviraju politički dijalog i saradnju usmjerenu na integraciju u Evropsku uniju (EU) u skladu sa Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju (SSP).

Ovim sporazumom se jačaju dijalog i saradnja državnih tijela u oblasti evropskih integracija te potiče jačanje ekonomske i saradnje u oblasti turizma, pravosuđa i unutrašnjih poslova.

Zaključivanjem ovog sporazuma dvije države potvrđuju opredijeljenost za približavanje standardima EU i daljnjem razvoju odnosa sa Evropskim unijom.
Prijedlog sporazuma bit će dostavljen Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, a za bh. potpisnika predložen je ministar vanjskih poslova BiH.

Vijeće ministara BiH donijelo je Odluku o odobravanju 39.000,00 KM iz tekuće budžetske rezerve Centralnoj izbornoj komisiji BiH za finansiranje troškova provođenja ponovnih izbora u osnovnoj izbornoj jedinici Stolac.
Prijavi grešku


Komentari (12)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...