{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BiH dobila 24 stručnjaka za forenzičko ispitivanje

S
15.4.2011. u 12:20
0
24
BiH dobila 24 stručnjaka za forenzičko ispitivanje
0
U svečanoj sali Policijske akademije FMUP-a na Vracama danas je upriličena ceremonija dodjele certifikata povodom završetka obuke polaznika kursa "Forenzičko ispitivanje mjesta izvršenja krivičnog djela terorizma", u organizaciji Ambasade SAD-a.
Kurs je održan od 4. do 15. aprila 2011. godine, a obuku su uspješno prošla 24 polaznika iz različitih policijskih struktura na nivou BiH i Federacije BiH.

Ministar Kurteš je prilikom obraćanja prisutnima izrazio zadovoljstvo nastavkom uspješne višegodišnje saradnje Vlade Sjedinjenih Američkih Država i Ambasade SAD-a u Sarajevu i FMUP-a organiziranjem obuke pripadnika snaga sigurnosti u BiH na Policijskoj akademiji, istakavši važnost obuke o terorizmu kao najvećoj prijetnji sigurnosti.

"Sastav polaznika potvrđuje da unutar svake od policijskih agencija u Bosni i Hercegovini postoji svijest o tome koliko je terorizam zaista opasan u svom biću, uz istovremenu opredijeljenost da se svakom pokušaju realizacije takvog napada, bez obzira ko da ga pokuša izvršiti ili prema kome ili čemu bi on bio usmjeren, mora odlučno suprotstaviti svim sredstvima", rekao je Kurteš.

Na kraju obraćanja ministar je zahvalio se organizatorima i instruktorima za iskazano nesebično zalaganje u prenošenju znanja i spremnosti da pomognu i omoguće policajcima sticanje vrhunskog znanja iz oblasti sigurnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: