Komentari (64)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
vidjeli smo spremnost kad su bile poplave, šumski požari, snijeg od pola metra....
Nas bi uništili i ne daj Bože kad bi se Leptirice nakotile, a kamoli extremne suše ili ne dao Bog dragi zemljotres.
...ima li đe index spremnosti za pljačku?
nema te kategorije. vele, ne isplati se radi jedne države
...ašćare bi bio između 110 i 120...
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Joj kad ovako napišu vijest da je neki xy institut, univerzitet itd. objavio nešto, stave nekakve indexe i uzmu kartu svijeta koju ofarbaju. I to je kao nešto relevantno. Tačno i meni dođe da otvorim neki institut uzmem par komentatora i forumaša sa klixa i mi sastavimo analizu o nečemu. Ko su naučnici ? kako su izračunali ove indexe ? odakle im podaci ? šta to podrazumijeva ? Niko blage veze nema, ali bitno je da smo negdje na dnu.
velika glupost. Ne mozete prirodu ukrotit da li bio u Njemackoj, Norveskoj ili BiH.
De vi to provjerite jos jednom, mislim da smo gori i od Moldavije.
CIlj roditelja u BiH je da djecu izvedu na pravi put. Na put do granicnog prijelaza. Negdje mora bit bolje!
fala bakire što si nam omogućio da budemo bolji od moldavije
Sjeverna Koreja i Somalija su najspremije na sve :D
Dobro je nismo najgori ....!!! :)
"_Evropa je uglavnom dobro pripremljena za nadolazeće probleme, a države kao što su Bosna i Hercegovina, Srbija, Ukrajina i Rumunija kaskaju za ostatkom Starog kontinenta." Nismo mi spremni ni za šta! Pa i budala zna da država sa niskim standardom nije u mogućnosti učiniti ništa da i bez klimatskih promjena, kod normalnih uslova nije spremna omogućiti svom stanovništvu NIŠTA. Pokazalo se kako smo prošli u vrijeme poplava. Organizacija "0", pomoć "0". Kad su bili požari, isto. Susjedi su nam morali slati avione kao pomoć kod gašenja. Mi smo jadni siromasi. U ovakvu državu se ne možemo pouzdrati. Kad se samo sjetim robnih rezervi? Imamo li ih? Nemamo. Pocrkali bi od gladi bez tuđe pomoći! Poplave su nam bile najbolji pokazatelj.
Spremni smo mi vrlo za mnoge stvari, samo nismo spremni da upravljamo državom. Da nam daju Njemačku, mi bi je s***. Da Njemcima da neko Bosnu, bila bi Njemačka u roku 10 godina. Radi objektivnih okolnosti, radi unutrašnjih problema i radi kriminalaca i fanatika koji su na vlasti od 90. do danas mi nemamo nikakve šanse za naprijed.
nema od ove gamadi što vodi BiH ništa....
Mi iz BiH kao najnespremniji ćemo najviše i postradat i šta je sad tu čudno. Europa će slati humanitarnu pomoć na koju smo navikli još od ranije i kad je stvarno trebala , a poslije kao teški neradnici i đabalebaroši. Prošlogodošnje poplave su rekle sve o nama. Opet se krala i potkradala pomoć ugroženim krajevima punili budžeti i isplačivale terenske dnevnice političarima i njihovim svitama koje su obilazile poplavljena područja i tapšali ljude bez krova nad glavom i postradale na svaki način po ramenima slikajući se s njima radi predstojećih izbora... Globalno zatopljenje koliko jeste toliko i nije, ali ako ćemo pravo najmanje će postradati srednji pojas u kojem se nalazi BiH, a najviše polarni i ekvatorijalni predjeli planete. Nek se sekira Kanada, obje Amerike, Artik i Antartik, a BiH i Moldavija će opet proći bolje od Britanije. Svi oni to dobro znaju, ali fol je trzati nerazvijene da bi stali sa trošenjem energije i bili još zaostaliji.
Pitanje onima sto smatraju da je prica o globalnom zagrijavanju ubleha: Ko bi od toga imao koristi ? Koji cilj bi se trebao postici izmisljanjem takve price ?
bosanski narod ima jedan veliki peh sto svaka vremenska nepogoda nikad se ne dogodi mjesec-dva prije izbora
pocele su me veseliti ove nase crne statistike, zelim nam sve najgore. sami pali,sami se ubili
http://www.kurir.rs/planeta/velika-slicnost-1914-i-2015-4-elementa-za-svetski-rat-su-ispunjena-ceka-se-peti-za-apokalipsu-clanak-1657590
Koja je zemlja uopce spremna za klimatske promjene i sta to ustavri znaci? Jekl da mogu zaustaviti vjetar, snijeg i kisu?