{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


"BiH bi trebala dobiti bezvizni režim najkasnije do jula"

F
FENA
15.2.2010. u 15:03
0
24
"BiH bi trebala dobiti bezvizni režim najkasnije do jula"
0
"BiH bi trebala dobiti bezvizni režim najkasnije do jula"
Tanja Fajon
Bosna i Hercegovna je ispunila sve uvjete za liberalizaciju viznog režima i smatramo da je za bosanskohercegovačke građane ovo trenutno jedno od najvažnijih pitanja. Želimo principijelan pristup, postavljeni uvjeti - ispunjeni uvjeti - liberalizacija viznog režima za bh. građane.
Ovo su danas istakli članovi Kolegija Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u razgovorima s delegacijom Evropskog parlamenta za odnose s Albanijom, BiH, Srbijom, Crnom Gorom i Kosovom, saopćeno je iz PSBiH.

Tokom susreta istaknut je napredak koji je napravljen od posljednjeg redovnog sastanka delegacija EP - BiH, a prema riječima Tanje Fajon, članice delegacije i izvjestiteljica Evropskog parlamenta za viznu liberalizaciju uprkos činjenici da, prema Lisabonskom sporazumu, odluku potvrđuje 27 zemalja, Bosna i Hercegovina bi trebala dobiti bezvizni režim najkasnije do jula, odnosno do dana sjećanja na žrtve u Srebrenici.

Međutim, delegacija Evropskog parlamenta naglasila je da sporost u ispunjavanju uvjeta iz Mape puta treba biti izbjegnuta u svim narednim procesima i da su Briselu potrebne jasne pozitivne političke poruke iz BiH.

Rukovodstvo Parlamentarne skupštine BiH upoznalo je goste i o aktivnostima oko izmjene Izbornog zakona BiH i Ustava BiH s Odlukom Evropskog suda za ljudska prava u Strasbourgu i prilično kratkim rokovima, s obzirom na izborni period.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: