Komentari (67)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa ovdje čistačice, vozači i medicinsko osoblje u DZ dobijaju posao preko stranke... I onda se desi da vam mali DZ ima 10 ljekara i 15 čistačica i duplo više tehničkog osoblja nego što treba. Jer lako je kupiti osnovnu školu i završiti kurs za njegavotelja pa mahati zastavicama i uhljebiti se u posao. I onda vam isti takvi pametuju i primaju platu koja je 200km manja od doktorske...
Nema radiologa (ima pokvarenih aparata!) u sarajevskim bolnicama/klinici - domovima zdravlja! Otišli svi u 'drugo agregatno stanje' = privatnike! Pa šta? Neza ZZO kantona napravi ugovor sa radiolozima-privatnicima i da ljudi mogu i kod njih 'na knjižicu' - u čemu je tu problem? Nisu ZZO 'samo' servisi bolnica, kliničkih centara nego SERVISI građana od kojih naplaćuju doprinose-lovu!
BiH bez specijalista radiologije: Nezaposlenih ima samo u TK, mnogi ljekari rade privatno Sta mnogi rade privatno ???? Svi rade privatno i sve i u jednoj privatnoj poliklinici, ambulanti i prcvarnici na mjestu tzv. direktora/odgovorne osobe je ljekar u penziji , a i vecina ljekara su u penziji pa ili rade tu povremeno ili su im za pare ustupili pecate. Mladi ljekari se zaposljavaju zvanicno najvise na 4 sata i za ta 4 sata im je placeno penziono i zdravstveno
a u stvari rade i po 10-12 sati dnevno, na crno, i razliku place dobiju na ruke. To svi znaju i Ljekarska komora o tome suti jer su i u njoj oni koji imaju svoje privatne prcvarnice ili rade privatno u tim prcvarnicama.
sta lupa ovaj. pa 21 je vijek i naravno da je magnet osnova dijagnostike u razvijenom svijetu. prvo sto je apsolutno bezopasan i nema zracenja, i drugo sto je jednostavno daleko precizniji od obicnog rentgena koji se koristio u 19om vijeku. spominje USA. pa u USA se svako uganuce zgloba salje na magnet jer samo tako se moze ocjeniti stepen ostecenja mekih tkiva, misica i tetiva. kakav crni rentgen? isto vrijedi za dojku. nema bolje metode za rano otkrivanje raka dojke nego magneta
@EUbosnjak sta lupa ovaj. pa 21 je vijek i naravno da je magnet osnova dijagnostike u razvijenom svijetu. prvo sto je apsolutno bezopasan i nema zracenja, i drugo sto je jednostavno daleko precizniji od obicnog rentgena koji se koristio u 19om vijeku Sta lupas ti polupismena i neobrazovana spodobo ???? Znas li ti uopce sta je MRT i za sta se moze, u dijagnostici, koristiti a za sta ne ???
@EUbosnjak isto vrijedi za dojku. nema bolje metode za rano otkrivanje raka dojke nego magneta I jos jednom da ponovim da si polupismena i neobrazovana spodoba !!!! Za dojku je mammografija jedna i jedina dijagnosticka metoda a ne MRT neznalico seljacka !!!!!!!!!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Kakve veze ima Medicinski fakultet i doktorati sa specijalizacijom iz radiologije. Bravo novinari, bravo, vladate materijom.
@Rifkovmali A kakve veze nema ????
Znaci pocelo je
Radiolog specijalista uloži 5-6 hiljada funti i malo truda za ispite i eto ga u Britaniji, jaše 80 000 funti godišnje ... 'pa, pa, proleteri'
Znaci,Sebija je bila u pravu sto se tice dvojne prakse? Vecinoim rade privatno....
Ovito je da ne rade po klinici nego samo privatno iz teksta se da zakljuciti ili si glup
@frs "nemate se pravo zaliti bijedo jado kukavice sto glasate za vakve" (predzadnji komentar) Kada se vec vrijeđamo,mogu li da te pitam u koju skolu si ti isao nepismeni?
Volim sto je ovako, eno ih na Zapadu, ova zemlja je propala i uvijek cu dati podrsku ko god ode iz ovog zla. NOROD ZNO heheh Ko ce vas lijeciti sada noorode? Da nece Bake ili Covic?
konstitutivnost je najbolji biznis u ovoj vukoye__bini
Nema vise starih doktora koji znaju pregled napraviti kako treba. Ne treba im ni magnet ni ct. Sad svi koriste magnet kao slusalice. Kad bi znali lijeciti magnet bi bio koristen samo opravdano kod malog broja ljudi, a oni koji zele da se snimaju licno neka plate duplu cijenu
@Hilda Tako je kad laik prica o necemu, suti svega ti
@SratkoMladic veterinar je za nas dvojcu neophodan,jaro.Ja sam,drmotres,mrzi me se presvlačit.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)